Tygr ve vodě
Foto Picsart, koláž autorka

Tygr ve vodě

30. 1. 2022

A je to tu. Od 1. února 2022 do 21. ledna 2023 bude světu vládnout vodní Tygr.

Kde se vlastně rok Tygra vzal? Podle legendy si umírající Buddha zavolal všechna zvířata k oslavě orientálního nového roku a svého odchodu ze země. Těm,  kteří přijdou, slíbil odměnu. Dostavilo se dvanáct zvířat. Těch, která dokázala zvítězit nad zvířecí přirozeností a přemoci vrozené pudy, tj. žraní, spaní, páření a strach. Přišla v pořadí, které jim diktoval jejich charakter. Tygr přiběhl už jako třetí. Nikoho tím nenechal na pochybách, že on má vždycky dostatek síly a odvahy sledovat vše nové a neobvyklé. A že si nenechá ujít příležitost, která mu může dopomoct k získání dobré kořisti.

Buddha každému zvířeti, které přiběhlo, věnoval za odměnu jeden rok, a to v pořadí jejich příchodu. Rok, který propříště bude patřit jen jemu a ponese jeho jméno. Takový rok bude pod jeho vládou. Poznamenán jeho symbolem i jeho psychikou. Na věky věků.

Už teď existuje spousta předpovědí, co nás v období Tygra ve vodě čeká.  Kdo se rád zanoří trochu hlouběji, najde inspirativní odpovědi na to, co takový rok přinese, třeba tady:

https://www.psychologiechaosu.cz/2022-rok-vodniho-tygra-prijemne-i-narocne-energie/

Příchod každého roku se v Asii vždy pochopitelně řádně oslavuje. Před tím se ale doma pořádně uklízí. Do koše se tak namete všechna smůla, všechny těžkosti osudu odcházejícího roku. A udělá se tím místo pro štěstí v novém roce. Na Nový rok a pár dnů poté se naopak uklízet nesmí. Aby se štěstí nevymetlo.

Jako výzdoba při oslavách poslouží vše červené. Červená je považována za šťastnou, symbolizuje štěstí, bohatství a dlouhověkost. Součástí výzdoby jsou také mísy s mandarinkami a pomeranči, které mají  ještě lístky. Představují plody tolik žádaného štěstí.

Kdo by chtěl slavit pořádně, najde manuál tady: https://stips.cz/jak-se-slavi-cinsky-novy-rok/

--- 

Tak Tygru ve vodě zdar! A ať nás ochrání před vlky, žraloky a ostatními, co si na nás brousí zuby.

 

můj příběh
Hodnocení:
(5.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Granda Nekonata
také moc díky :-)
Granda Nekonata
17.40 moc díky :-)
Eva Mužíková
Mně se obrázek líbí, ať je modrý nebo zelený. Ať je tam tygr nebo pardál. Splést se může každý, já bych jakoukoliv koláž nebyla schopná vytvořit. Všechny předchozí koláže autorky obdivuji, články ani básně nehodnotím, protože občas nerozumím " co tím chtěl autor říci" . Ale nezáleží na mém hodnocení, je zde spousta jiných, kteří si články a básně jistě rádi přečetli.
Granda Nekonata
10.52 ano :-)) autorka koláže :-))
Granda Nekonata
:-) existuje tygr, co přiběhl za Budhou? :-)))
Jana Kollinová
Bavím se a bavím se ráda. Která z vás má pravdu? Existuje vůbec v přírodě modrá kočkovitá šelma, tygra ani pardála nevyjímaje? :-)))
Granda Nekonata
:-))) to se tedy omlouvám :-)) to je fóó páá :-)) kočka jako kočka :-)
Granda Nekonata
:-) to pardon! Nalevo i napravo je opona, vážená MP. Vpravo je na oponě znak tygra. Je v červené-na oslavu. Opona se dramaticky otevírá... tygr vykukuje, skloněný nad vodou, které se chystá napít :-)
Jitka Caklová
Zajímavé živé vysílání k roku vodního Tygra na Příznacích transformace https://www.youtube.com/watch?v=jRMV46FF4w0
Marcela Pivcová
Den mého narození patří do roku Psa. Když se před několika lety znovu vláda Psa vracela, byla jsem se podívat v Praze na oslavě pořádané čínskou ambasádou. Pes má řadu dobrých vlastností, snad mi i některá z nich přísluší, ale vyslovuji pouze to "snad". Raději nechám posoudit jinými...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.