Tygr ve vodě
Foto Picsart, koláž autorka

Tygr ve vodě

30. 1. 2022

A je to tu. Od 1. února 2022 do 21. ledna 2023 bude světu vládnout vodní Tygr.

Kde se vlastně rok Tygra vzal? Podle legendy si umírající Buddha zavolal všechna zvířata k oslavě orientálního nového roku a svého odchodu ze země. Těm,  kteří přijdou, slíbil odměnu. Dostavilo se dvanáct zvířat. Těch, která dokázala zvítězit nad zvířecí přirozeností a přemoci vrozené pudy, tj. žraní, spaní, páření a strach. Přišla v pořadí, které jim diktoval jejich charakter. Tygr přiběhl už jako třetí. Nikoho tím nenechal na pochybách, že on má vždycky dostatek síly a odvahy sledovat vše nové a neobvyklé. A že si nenechá ujít příležitost, která mu může dopomoct k získání dobré kořisti.

Buddha každému zvířeti, které přiběhlo, věnoval za odměnu jeden rok, a to v pořadí jejich příchodu. Rok, který propříště bude patřit jen jemu a ponese jeho jméno. Takový rok bude pod jeho vládou. Poznamenán jeho symbolem i jeho psychikou. Na věky věků.

Už teď existuje spousta předpovědí, co nás v období Tygra ve vodě čeká.  Kdo se rád zanoří trochu hlouběji, najde inspirativní odpovědi na to, co takový rok přinese, třeba tady:

https://www.psychologiechaosu.cz/2022-rok-vodniho-tygra-prijemne-i-narocne-energie/

Příchod každého roku se v Asii vždy pochopitelně řádně oslavuje. Před tím se ale doma pořádně uklízí. Do koše se tak namete všechna smůla, všechny těžkosti osudu odcházejícího roku. A udělá se tím místo pro štěstí v novém roce. Na Nový rok a pár dnů poté se naopak uklízet nesmí. Aby se štěstí nevymetlo.

Jako výzdoba při oslavách poslouží vše červené. Červená je považována za šťastnou, symbolizuje štěstí, bohatství a dlouhověkost. Součástí výzdoby jsou také mísy s mandarinkami a pomeranči, které mají  ještě lístky. Představují plody tolik žádaného štěstí.

Kdo by chtěl slavit pořádně, najde manuál tady: https://stips.cz/jak-se-slavi-cinsky-novy-rok/

--- 

Tak Tygru ve vodě zdar! A ať nás ochrání před vlky, žraloky a ostatními, co si na nás brousí zuby.

 

můj příběh
Hodnocení:
(5.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Stejně jak jsme byli dosud nejen názorově rozdílní, tak stejně rozdílně budeme chápat a ochotni přijímat a prožívat události a změny, které budou přicházet.
Jana Šenbergerová
Článek i pro mě byl příjemným odlehčením, ale jen do chvíle, než jsem přešla skrze výše uvedený odkaz na stránky Psychologie chaosu. Čtu a čtu a čtu. Potvrzuji si, co už vím odjinud, dovídám se nové souvislosti. Přestože jsem Rak, cítím se jako ryba ve vodě. Díky! Život je krásný.
Zuzana Pivcová
V těchto dnech jsem zrovna četla v časopise Meduňka článek o Vodním tygrovi, vládci roku 2022. Takže jen ráda připojím, že je údajně vše v ideální pozici, a pokud zvládneme žít v harmonii, pak si nemůžeme přát lepší rok. Není to krásné?
Jana Kollinová
Díky! Musím popřemýšlet, ale po přečtení si na první dobrou myslím, že lépe bych neuměla vystihnou všechny ty opice, se kterými vstávám a každý den se musím vyrovnat s tou, která z nich je vůdčí osobností. :-)))
Granda Nekonata
Opice se dostavila devátá v pořadí. Představuje sklony k lehkovážnosti, posmívání a nemístným žertům, ale umí být také velmi srdečná, citlivá a empatická. Je rovněž šikovná a kreativní. Jako u každého znamení záleží jen na člověku, které z těchto jejích vlastností upřednostní.
Jana Kollinová
Zajímavá koláž. Modrá je dobrá! Článek je příjemným odlehčením. Jsem podle čínského horoskopu Opice. Určitě i k tomuto znamení se váže legenda, kterou si ze zvědavosti dohledám, protože než by uplynuly roky do vlády Opice, nemusela bych mě legenda zastihnou.
ivana kosťunová
:)) :)) :))
Granda Nekonata
jen v pravým :-)
ivana kosťunová
Voda v koleně se taky počítá ?
Granda Nekonata
Tygra se neboj :-) je to jedno ze 4 zvířat, která nás podle Feng shui chrání: velŕedu Fénix, vzadu želva, nalevo drak a napravo tygr. Tygr brání stávající blaho. Vodu představuje i sklo. Takže ideální by bylo mít třeba na pravém nočním stolku skleněnou sošku tygra. Jestli chceš tygra v energii podpořit, tak dodej doma víc vody a skla. Nejlépe na severu. Jsi v zemi a proto více prvků vody doma prospěje.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.