Tygr ve vodě
Foto Picsart, koláž autorka

Tygr ve vodě

30. 1. 2022

A je to tu. Od 1. února 2022 do 21. ledna 2023 bude světu vládnout vodní Tygr.

Kde se vlastně rok Tygra vzal? Podle legendy si umírající Buddha zavolal všechna zvířata k oslavě orientálního nového roku a svého odchodu ze země. Těm,  kteří přijdou, slíbil odměnu. Dostavilo se dvanáct zvířat. Těch, která dokázala zvítězit nad zvířecí přirozeností a přemoci vrozené pudy, tj. žraní, spaní, páření a strach. Přišla v pořadí, které jim diktoval jejich charakter. Tygr přiběhl už jako třetí. Nikoho tím nenechal na pochybách, že on má vždycky dostatek síly a odvahy sledovat vše nové a neobvyklé. A že si nenechá ujít příležitost, která mu může dopomoct k získání dobré kořisti.

Buddha každému zvířeti, které přiběhlo, věnoval za odměnu jeden rok, a to v pořadí jejich příchodu. Rok, který propříště bude patřit jen jemu a ponese jeho jméno. Takový rok bude pod jeho vládou. Poznamenán jeho symbolem i jeho psychikou. Na věky věků.

Už teď existuje spousta předpovědí, co nás v období Tygra ve vodě čeká.  Kdo se rád zanoří trochu hlouběji, najde inspirativní odpovědi na to, co takový rok přinese, třeba tady:

https://www.psychologiechaosu.cz/2022-rok-vodniho-tygra-prijemne-i-narocne-energie/

Příchod každého roku se v Asii vždy pochopitelně řádně oslavuje. Před tím se ale doma pořádně uklízí. Do koše se tak namete všechna smůla, všechny těžkosti osudu odcházejícího roku. A udělá se tím místo pro štěstí v novém roce. Na Nový rok a pár dnů poté se naopak uklízet nesmí. Aby se štěstí nevymetlo.

Jako výzdoba při oslavách poslouží vše červené. Červená je považována za šťastnou, symbolizuje štěstí, bohatství a dlouhověkost. Součástí výzdoby jsou také mísy s mandarinkami a pomeranči, které mají  ještě lístky. Představují plody tolik žádaného štěstí.

Kdo by chtěl slavit pořádně, najde manuál tady: https://stips.cz/jak-se-slavi-cinsky-novy-rok/

--- 

Tak Tygru ve vodě zdar! A ať nás ochrání před vlky, žraloky a ostatními, co si na nás brousí zuby.

 

můj příběh
Hodnocení:
(5.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.