Trochu vzpomínek na Piráty
FOTO: autor

Trochu vzpomínek na Piráty

16. 3. 2019

Možná si všímáte nástupu Pirátů do sněmovny a všeobecně do politiky, zastupitelstev a jejich práce. Nedávno byl v televizi Ondřej Profant. Toho chlapce znám už jako zakládajícího člena, specialistu na počítače a sdělovací systémy. V té reportáži mluvil s klidem, přehledem, s hlubokými znalostmi a řešením, jak na to.

Pamatuji se na něj z jednoho z prvních setkání, kde se nás sešlo jen pár, a jak se říká, vešli bychom se do výtahu. Bylo nás sympatizantů i organizovaných už několik stovek, většina ale pouze na drátě, a na setkání do Prahy se nikomu z nich nechtělo. Jejich názory však došly jinudy a probraly se i s odpověďmi.

Tak si sedíme, snad u oběda, většinou po čtyřech u stolu. Já, Ivan, Ondřej a jedno děvče, jméno už nevím, snad „Jahůdka“, pod tím jménem měla na internetu spoustu fotek. U vedlejšího stolu probíhala bouřlivá diskuse, zřejmě o programování, ale já z toho rozuměl jen pár sprostým slovům, jinak nic.

Jak tak Ondřej poslouchá, vezme pivní tácek, dokola jej popíše jakýmsi čínským obrázkovým písmem a podá jej chlapcům vedle. Najednou utichli a pak jeden říká, výborný nápad, můžeme to použít? Ondřej na to, samozřejmě, můžete, ale já mám už stejně jiné a lepší řešení.

Rád bych zde vyslovil svůj názor na Piráty. Pokud poslouchám kteréhokoli z nich, jejich názory mají patu a hlavu, vědí, o čem mluví, a vědí, jak to řešit. Poslední dobou se ve volebních preferencích umísťují na druhém místě, a předpokládám ještě další nárůst, protože jim prvovoliči každým rokem dobíhají, zatímco u staré a „zavedené“ strany voliči odbíhají. Očekávám i jejich nástup k volbám do EU.

Už jaksi neplatí, že dredy a název „Piráti“ lidi předem odrazuje, ale naopak, začínají jim rozumět. Je to jako s premiérem a prezidentem: “ a máte lepšího???“

Nedá se nic dělat, reprezentují zde novou nastupující, porevoluční generaci, jsou jiní, a snad vědí, co dělají a co nadělí do života svým dětem.

Jsou moje krevní skupina a snad jediná strana normálních lidí. Samozřejmě, mají i jisté „úlety“ ale jsem přesvědčen, že většina z nich je jen nafouklá novinářská bublina.

Tak Piráti, vzhůru do volebního boje o EU, držím palce.

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Sleduji a hodnotím práci stran. U Pirátů není co hodnotit, všemu se vyhnuli, práce za nimi není vidět. Jejich symboly mne znepokojují.
Libor Farský
Také jim fandím a budu je volit na všech úrovních, pokud mě nezklamou.
Oldřich Herzig
Libore, moc dobrý výkon.Od Tebe to beru jako Poučení z krizového Vývoje - pamatuješ? Tys mě teda "usadil" a hlavně jsi mi vymezil mantinely, co MUSÍM a co NESMÍM. Moc díky ? Jak jsem dosud bez toho mohl žít. Já asi jen paběrkoval.
Zuzana Pivcová
Mladí lidé odjakživa poněkud rebelují proti zavedeným pořádkům a posunují vývoj kupředu. Proč by to tedy mělo být u Pirátů jiné? Jenže mnohdy je dost rozdílná členská základna a vedoucí představitelé. Obecně jim ale fandím.
Jana Šenbergerová
Skoro na věky jsme tu jenom my, proto bychom všichni měli dělat všechno pro to, aby tu, na Zemi, mohli všichni slušně žít. Obávám se, že i mezi Piráty jsou lidé stejní jako kdekoliv jinde, ne všem jde o totéž. Nicméně dnes jsou mi sympatičtější než dřív.
Dana Puchalská
Ach jo. Pan Oldřich zase vidí ve všem jen to "bonzování". :-( :-( :-(
Věra Lišková
Mladí vidí svět jinak a ještě věří ve změnu. U nás starších je to těžké, když někdo upozorní na nepravosti tak bonzuje. Když nikdo nic neviděl, bylo to také špatně, protože po deseti letech je pozdě, i na Bakalu. Stopy a důkazy byly již zničeny, s tím se těžko něco udělá.
Soňa Prachfeldová
Mě nevadí ani dredy, a i název, co u nich oceňuji je jejich propojena digi spoluprace, mají s ani a mladický elán pro změnu, ale zatím jen slovně , zatím si o nich moc nemyslím. Ale je to tak, když má někdo kamaráda v nějaké politické straně, tak potom fandí skoro všem. Kdysi jsem věřila ODS, měla jsem z dobré a chytré známé , ale dnes , či přináší, kromě keců. Je to síla v tom našem malém rybníčku, pro vsechny místo není, tak se vzájemně požírají a ti nejdravejsi jedou dál.
Oldřich Herzig
A to bonzování na chod a vývoj v našem státě, to je to GRÓ, co nadělily sudičky pirátům? Tady v regiónu mi jakýsi pirát ani neodpověděl, jak prakticky "dotáhnou" Bakalu k odpovědnosti za aktivity, jež činil? Ale pusinky mají plné, ale jen žvástů. Velice rychle se vžili do role lidí, kteří se živí dobře vyčůraně.
Marie Metelková
Člověk na fotografii, už teď přítloustlý mladík sympatie nevzbuzuje a tak je tomu i s Piráty. Co už udělali kromě nenávistného udávání? Neumí NIC a to dokonale a přímo digitálně.Přiživují se v parlamentu nic jim není dost trapné. Do dějin vejdou snad jen výrokem, že "už Masaryk radil nevěřit všemu na internetu".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.