Trochu vzpomínek na Piráty
FOTO: autor

Trochu vzpomínek na Piráty

16. 3. 2019

Možná si všímáte nástupu Pirátů do sněmovny a všeobecně do politiky, zastupitelstev a jejich práce. Nedávno byl v televizi Ondřej Profant. Toho chlapce znám už jako zakládajícího člena, specialistu na počítače a sdělovací systémy. V té reportáži mluvil s klidem, přehledem, s hlubokými znalostmi a řešením, jak na to.

Pamatuji se na něj z jednoho z prvních setkání, kde se nás sešlo jen pár, a jak se říká, vešli bychom se do výtahu. Bylo nás sympatizantů i organizovaných už několik stovek, většina ale pouze na drátě, a na setkání do Prahy se nikomu z nich nechtělo. Jejich názory však došly jinudy a probraly se i s odpověďmi.

Tak si sedíme, snad u oběda, většinou po čtyřech u stolu. Já, Ivan, Ondřej a jedno děvče, jméno už nevím, snad „Jahůdka“, pod tím jménem měla na internetu spoustu fotek. U vedlejšího stolu probíhala bouřlivá diskuse, zřejmě o programování, ale já z toho rozuměl jen pár sprostým slovům, jinak nic.

Jak tak Ondřej poslouchá, vezme pivní tácek, dokola jej popíše jakýmsi čínským obrázkovým písmem a podá jej chlapcům vedle. Najednou utichli a pak jeden říká, výborný nápad, můžeme to použít? Ondřej na to, samozřejmě, můžete, ale já mám už stejně jiné a lepší řešení.

Rád bych zde vyslovil svůj názor na Piráty. Pokud poslouchám kteréhokoli z nich, jejich názory mají patu a hlavu, vědí, o čem mluví, a vědí, jak to řešit. Poslední dobou se ve volebních preferencích umísťují na druhém místě, a předpokládám ještě další nárůst, protože jim prvovoliči každým rokem dobíhají, zatímco u staré a „zavedené“ strany voliči odbíhají. Očekávám i jejich nástup k volbám do EU.

Už jaksi neplatí, že dredy a název „Piráti“ lidi předem odrazuje, ale naopak, začínají jim rozumět. Je to jako s premiérem a prezidentem: “ a máte lepšího???“

Nedá se nic dělat, reprezentují zde novou nastupující, porevoluční generaci, jsou jiní, a snad vědí, co dělají a co nadělí do života svým dětem.

Jsou moje krevní skupina a snad jediná strana normálních lidí. Samozřejmě, mají i jisté „úlety“ ale jsem přesvědčen, že většina z nich je jen nafouklá novinářská bublina.

Tak Piráti, vzhůru do volebního boje o EU, držím palce.

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%