Trochu vzpomínek na Piráty
FOTO: autor

Trochu vzpomínek na Piráty

16. 3. 2019

Možná si všímáte nástupu Pirátů do sněmovny a všeobecně do politiky, zastupitelstev a jejich práce. Nedávno byl v televizi Ondřej Profant. Toho chlapce znám už jako zakládajícího člena, specialistu na počítače a sdělovací systémy. V té reportáži mluvil s klidem, přehledem, s hlubokými znalostmi a řešením, jak na to.

Pamatuji se na něj z jednoho z prvních setkání, kde se nás sešlo jen pár, a jak se říká, vešli bychom se do výtahu. Bylo nás sympatizantů i organizovaných už několik stovek, většina ale pouze na drátě, a na setkání do Prahy se nikomu z nich nechtělo. Jejich názory však došly jinudy a probraly se i s odpověďmi.

Tak si sedíme, snad u oběda, většinou po čtyřech u stolu. Já, Ivan, Ondřej a jedno děvče, jméno už nevím, snad „Jahůdka“, pod tím jménem měla na internetu spoustu fotek. U vedlejšího stolu probíhala bouřlivá diskuse, zřejmě o programování, ale já z toho rozuměl jen pár sprostým slovům, jinak nic.

Jak tak Ondřej poslouchá, vezme pivní tácek, dokola jej popíše jakýmsi čínským obrázkovým písmem a podá jej chlapcům vedle. Najednou utichli a pak jeden říká, výborný nápad, můžeme to použít? Ondřej na to, samozřejmě, můžete, ale já mám už stejně jiné a lepší řešení.

Rád bych zde vyslovil svůj názor na Piráty. Pokud poslouchám kteréhokoli z nich, jejich názory mají patu a hlavu, vědí, o čem mluví, a vědí, jak to řešit. Poslední dobou se ve volebních preferencích umísťují na druhém místě, a předpokládám ještě další nárůst, protože jim prvovoliči každým rokem dobíhají, zatímco u staré a „zavedené“ strany voliči odbíhají. Očekávám i jejich nástup k volbám do EU.

Už jaksi neplatí, že dredy a název „Piráti“ lidi předem odrazuje, ale naopak, začínají jim rozumět. Je to jako s premiérem a prezidentem: “ a máte lepšího???“

Nedá se nic dělat, reprezentují zde novou nastupující, porevoluční generaci, jsou jiní, a snad vědí, co dělají a co nadělí do života svým dětem.

Jsou moje krevní skupina a snad jediná strana normálních lidí. Samozřejmě, mají i jisté „úlety“ ale jsem přesvědčen, že většina z nich je jen nafouklá novinářská bublina.

Tak Piráti, vzhůru do volebního boje o EU, držím palce.

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Ano, asi mladí kvůli názvu nedostanou hlasy od důchodců. Volila jsem je dvakrát, sleduji je na FB, vše dávají na vědomí a budu je volit i z toho důvodu, že budoucnost patří mladým.
Věra Ježková
Také lituji. I mně ten název vadí. Někdy s nimi souhlasím, někdy ne.
Jitka Hašková
Je mi líto, ale název Piráti mě nepřestane odrazovat. Znám vliv symbolů, který je velmi silný. Bohužel si to málokdo uvědomuje. Pirát=zloděj, i když z nich královna Alžběta I. udělala lordy.
ivana kosťunová
Se zájmem jsem si přečetla o další osobnosti z Pirátů. Ondřej Profant se příliš nezviditelňuje, takže o to to bylo zajímavější.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.