Můj zážitek roku: Vysoké Tatry

Můj zážitek roku: Vysoké Tatry

2. 12. 2015

Využívám možnosti uveřejnit v autorské soutěži dva články - zde je tedy ten druhý.

Ve Vysokých Tatrách jsem byla naposled v době výstupů na Rysy a invaze turistů z NDR. Přišel čas si pobyt zopakovat.

Na Slevomatu zakoupený poukaz jsme rychle (nikdy nevíte, kdy penzion ukončí činnost) proměnili v realitu a jelo se. Cesta utíkala v pohodě, uspokojili jsme i svou vášeň pro geocaching odlovem několika kešek (pokud nevíte, jedná se o schránky s notýskem, kam svou přítomnost a úspěšnost zaznamenáte, něco jako kdysi dětská hra šipkovaná) a po chvilce bloudění jsme dorazili do penzionu.

Paní recepční byla milá (nebo na ni zapůsobil můj přítel) a přidělila nám pokoj s výhledem na tatranské velikány. Však jsme se k nim hned druhý den vydali.

Celou dobu mě přítel strašil tím, že prý medvěd si mne najde. Cestou na Skalnaté pleso mi už trošku tuhla krev v žilách. Všude cedulky, abychom nenechávali jídlo povalovat v místech odpočinku. Jsme jedlíci, takže tohle nám opravdu nehrozí, ale semínko nejistoty bylo zaseto. Přiznám se, že jsem se otáčela na všechny strany, i když netuším, co bych dělala, kdyby se ten huňáč objevil. Cedulky zapůsobily a já ztratila i řeč.

Na Plese jsem si pro jistotu dala halušky, co kdyby náhodou… Žádného medvěda jsme nepotkali a mně se ulevilo. Den před odjezdem domů, jsme si ještě večer zajeli do Tatranské Lomnice se tak nějak rozloučit. Jedeme, povídáme a najednou cosi přeběhlo přes cestu. „ÉÉÉ medvěd,“ jsme oba zakřičeli.

Opravdu přes cestu přehopkalo medvídě, kůže mu byla ještě volná a vlnila se, jak metelil k blízkým popelnicím. Jak jsem litovala, že nejsem venku z auta. „Blázníš, chceš koukat do očí mámě medvědici?“ pravil přítel. To je fakt. Mladej šel na zaučenou, a ten výchovný štulec bych mohla dostat já. A tak jsem medvídka viděla jen přes sklo.

Vím, že místní tuto situaci prožívají téměř denně, pro mne to ale byl nezapomenutelný zážitek.

 

Soutěž "Můj zážitek roku" - Prožili jste hezkou dovolenou, narodilo se vám vnoučátko, našli jste si nové přátele? Nebo se vám letošek spíše nevydařil? Podělte se s ostatními čtenáři o nejsilnější zážitek roku 2015 a zpracujte jej jako příběh, glosu, báseň či fotoreportáž. Všechny soutěžní příspěvkyk budou slosovány, vítěz obdrží knihu Retro ČS2 od nakladateství JOTA.
Můj zážitek roku
Hodnocení:
(3.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.