Můj zážitek roku: Vysoké Tatry

Můj zážitek roku: Vysoké Tatry

2. 12. 2015

Využívám možnosti uveřejnit v autorské soutěži dva články - zde je tedy ten druhý.

Ve Vysokých Tatrách jsem byla naposled v době výstupů na Rysy a invaze turistů z NDR. Přišel čas si pobyt zopakovat.

Na Slevomatu zakoupený poukaz jsme rychle (nikdy nevíte, kdy penzion ukončí činnost) proměnili v realitu a jelo se. Cesta utíkala v pohodě, uspokojili jsme i svou vášeň pro geocaching odlovem několika kešek (pokud nevíte, jedná se o schránky s notýskem, kam svou přítomnost a úspěšnost zaznamenáte, něco jako kdysi dětská hra šipkovaná) a po chvilce bloudění jsme dorazili do penzionu.

Paní recepční byla milá (nebo na ni zapůsobil můj přítel) a přidělila nám pokoj s výhledem na tatranské velikány. Však jsme se k nim hned druhý den vydali.

Celou dobu mě přítel strašil tím, že prý medvěd si mne najde. Cestou na Skalnaté pleso mi už trošku tuhla krev v žilách. Všude cedulky, abychom nenechávali jídlo povalovat v místech odpočinku. Jsme jedlíci, takže tohle nám opravdu nehrozí, ale semínko nejistoty bylo zaseto. Přiznám se, že jsem se otáčela na všechny strany, i když netuším, co bych dělala, kdyby se ten huňáč objevil. Cedulky zapůsobily a já ztratila i řeč.

Na Plese jsem si pro jistotu dala halušky, co kdyby náhodou… Žádného medvěda jsme nepotkali a mně se ulevilo. Den před odjezdem domů, jsme si ještě večer zajeli do Tatranské Lomnice se tak nějak rozloučit. Jedeme, povídáme a najednou cosi přeběhlo přes cestu. „ÉÉÉ medvěd,“ jsme oba zakřičeli.

Opravdu přes cestu přehopkalo medvídě, kůže mu byla ještě volná a vlnila se, jak metelil k blízkým popelnicím. Jak jsem litovala, že nejsem venku z auta. „Blázníš, chceš koukat do očí mámě medvědici?“ pravil přítel. To je fakt. Mladej šel na zaučenou, a ten výchovný štulec bych mohla dostat já. A tak jsem medvídka viděla jen přes sklo.

Vím, že místní tuto situaci prožívají téměř denně, pro mne to ale byl nezapomenutelný zážitek.

 

Soutěž "Můj zážitek roku" - Prožili jste hezkou dovolenou, narodilo se vám vnoučátko, našli jste si nové přátele? Nebo se vám letošek spíše nevydařil? Podělte se s ostatními čtenáři o nejsilnější zážitek roku 2015 a zpracujte jej jako příběh, glosu, báseň či fotoreportáž. Všechny soutěžní příspěvkyk budou slosovány, vítěz obdrží knihu Retro ČS2 od nakladateství JOTA.
Můj zážitek roku
Hodnocení:
(3.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Zřejmě jste si myšlenkově medvěda přitáhla. Ale bylo to milé setkání. A z toho pak milé vyprávění.
Hana Rypáčková
Medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně...Hezký zážitek.
Soňa Prachfeldová
Krásný zážitek, na takový se nezapomíná, ale v autě přece jen bezpečněji.
Jarmila Komberec Jakubcová
S kamarádkou jsme si také v loni koupili poukaz na Slevomatu do V.Tater. medvěda jsme si neviděly ale za to krásy V.Tater stály za to.Hotel Magura kde jsme bydlely splnil vše co bylo ve voucheru a zatím všechny pobyty zakoupené za slevových portálech byly skutečně super.
Alena Várošová
Jen život píše příběhy,nikdy člověk nepřemýšlí nad ničím jak by se zachoval,protože se zachová ve zmatku obvykle úplně jinak.Pěkné počteníčko.
Eva Mužíková
Jarko, asi by mne v těch výškách při představě, že se může někde méďa objevit, mrazilo. Pohled na mrňouska z bezpečí auta byl jistě velkým zážitkem....
Jaroslava Handlová
Již samotný pobyt ve Vysokých Tatrách je krásným zážitkem. Takové setkání s medvědím mládětem - to bych asi zálibně pozorovala a ani nedutala. Já jsem se kdysi dávno nechala vyfotografovat v T.Lomnici při objímání s velkým medvědem. Jenže to byla jen opravdu hodně zdařilá maska, v níž byl člověk v kůži medvěda.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...