Chlapi nebo nepoužitelní mamánci?

Chlapi nebo nepoužitelní mamánci?

2. 9. 2014

Dne 12.4.2014 zveřejnila redakce článek Potvrzeno, i Češi jsou mamánci. Bylo pro mně překvapující, že na článek v diskuzi nikdo nereagoval, jako by se toto aktuální téma nikoho netýkalo. V té době jsem si myslela, že portál i60 navštěvují valnou většinou ženy a právě ony, pokud doma takového mamánka mají, by si měly uvědomit závažnost této situace.

Dne 29.7.2014 redakce zveřejnila článek Tomáše Horáčka Staňme se konečně sobci. Ten už měl v diskuzi veskrze kladné příspěvky a článek zveřejněný 4.8. 2014 s názvem Proč mám výhrady k věčně nespokojeným potomkům, to byla třešnička na dortu.

Já osobně s těmito články také souhlasím, neboť jsem si tímto úskalím prošla a není vůbec jednoduché odstřihnout pomyslnou pupeční šňůru. Když bylo synovi 29 let (to už jsem byla rozvedená) a vedl život neslučitelný s mými představami a zásadami, došla mi trpělivost a jednoho dne jsem mu řekla: “Jsi dospělý, svéprávný, dostal jsi vzdělání, já jsem svoji rodičovskou povinnost vůči Tobě splnila a od teď Ti odmítám vařit, prát, žehlit, uklízet, atd. Co si uvaříš, to si sníš, co si ušpiníš, to si vypereš a co si koupíš, to budeš mít. Když mi bylo tolik roků, kolik je teď Tobě, tak jsem se také musela starat a už ne jen o sebe, a k rodičům jsem chodila jen pro dobře míněnou radu“.

K mému překvapení vzal moje slova vážně. Zařídil si ve volné místnosti RD kuchyň, koupil si pračku atd. a začal si hospodařit ve svém a za své. Z počátku jsem si připadala jako krkavčí matka, ale nyní jsem ráda, že jsem svému slovu dostála. Syn poznal jak je náročné se vším všudy stát na vlastních nohou a co všechno musí matka, případně manželka zastat v době, když on se zabývá pouze svými zálibami a v lepším případě i docházkou do práce. Aby nebyl na všechno sám, tak si záhy našel přítelkyni. Po sedmileté známosti se v loňském roce oženil a věřte mi nebo nevěřte, ale jejich svatba se stala mým nejkrásnějším dnem v životě. Mám tu nejúžasnější snachu a jsem na oplátku prima tchýně. Je to krásný pocit, když za vámi přijde dospělý chlap, obejme vás a řekne: „Mami, mám Tě rád“ a vy víte, že vám vrací to, co jste mu celý život dávala.

A ještě na závěr, jestlipak si maminky těch 30ti, 40ti a víceletých mamánků uvědomují, že tu nebudou věčně. Ruku na srdce, každá z nás bychom si přála mít po boku chlapa, o kterého je možné se opřít, na kterého je možné se spolehnout, a přitom doma vychováváme nepoužitelné mamánky.

rodina vztahy a sex
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Existuje desatero, které má matka od dětí vyžadovat. Jeden bod je: Matka musí vždy vědět a dát souhlas k návštěvě cizí osoby v jejím bytě. Vyžadovala jsem to. Dcera se osamostatnila brzy, mladší syn to pochopil ve 28 letech .
Jana Šenbergerová
K mamánkům jsem se nevyjadřovala, protože s nimi nemám žádnou osobní zkušenost. Obě dcery "opustily" domov velmi záhy. Přestože mají své zázemí, rády se domů vracejí. Nikdy jsem netrpěla syndromem opuštěného hnízda, protože pomyslnou pupeční šňůru jen tak neodstřihnete. I když se pro povinnosti a vzdálenost nevídáme moc často, jsme v kontaktu a víme, že se na sebe můžeme v nouzi spolehnout, pokud je v našich silách si pomoci. Pokud to v našich silách není, umíme si najít pomoc jinde a nic si nevyčítáme. Nikdy jsem děti nevnímala jako své vlastnictví, vždy byly a jsou pro mě darem. Mají svou cestu, na které jim mohu být nápomocná, ale nemám jim do života co mluvit. Sama jsem se od rodičů odstěhovala hned po studiu a jsem ráda, že jsem se o sebe dokázala postarat, i když to občas nebylo vůbec lehké. Zpětně to vidím tak, že dnešní mladí to dnes mají ještě těžší.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.