Chlapi nebo nepoužitelní mamánci?

Chlapi nebo nepoužitelní mamánci?

2. 9. 2014

Dne 12.4.2014 zveřejnila redakce článek Potvrzeno, i Češi jsou mamánci. Bylo pro mně překvapující, že na článek v diskuzi nikdo nereagoval, jako by se toto aktuální téma nikoho netýkalo. V té době jsem si myslela, že portál i60 navštěvují valnou většinou ženy a právě ony, pokud doma takového mamánka mají, by si měly uvědomit závažnost této situace.

Dne 29.7.2014 redakce zveřejnila článek Tomáše Horáčka Staňme se konečně sobci. Ten už měl v diskuzi veskrze kladné příspěvky a článek zveřejněný 4.8. 2014 s názvem Proč mám výhrady k věčně nespokojeným potomkům, to byla třešnička na dortu.

Já osobně s těmito články také souhlasím, neboť jsem si tímto úskalím prošla a není vůbec jednoduché odstřihnout pomyslnou pupeční šňůru. Když bylo synovi 29 let (to už jsem byla rozvedená) a vedl život neslučitelný s mými představami a zásadami, došla mi trpělivost a jednoho dne jsem mu řekla: “Jsi dospělý, svéprávný, dostal jsi vzdělání, já jsem svoji rodičovskou povinnost vůči Tobě splnila a od teď Ti odmítám vařit, prát, žehlit, uklízet, atd. Co si uvaříš, to si sníš, co si ušpiníš, to si vypereš a co si koupíš, to budeš mít. Když mi bylo tolik roků, kolik je teď Tobě, tak jsem se také musela starat a už ne jen o sebe, a k rodičům jsem chodila jen pro dobře míněnou radu“.

K mému překvapení vzal moje slova vážně. Zařídil si ve volné místnosti RD kuchyň, koupil si pračku atd. a začal si hospodařit ve svém a za své. Z počátku jsem si připadala jako krkavčí matka, ale nyní jsem ráda, že jsem svému slovu dostála. Syn poznal jak je náročné se vším všudy stát na vlastních nohou a co všechno musí matka, případně manželka zastat v době, když on se zabývá pouze svými zálibami a v lepším případě i docházkou do práce. Aby nebyl na všechno sám, tak si záhy našel přítelkyni. Po sedmileté známosti se v loňském roce oženil a věřte mi nebo nevěřte, ale jejich svatba se stala mým nejkrásnějším dnem v životě. Mám tu nejúžasnější snachu a jsem na oplátku prima tchýně. Je to krásný pocit, když za vámi přijde dospělý chlap, obejme vás a řekne: „Mami, mám Tě rád“ a vy víte, že vám vrací to, co jste mu celý život dávala.

A ještě na závěr, jestlipak si maminky těch 30ti, 40ti a víceletých mamánků uvědomují, že tu nebudou věčně. Ruku na srdce, každá z nás bychom si přála mít po boku chlapa, o kterého je možné se opřít, na kterého je možné se spolehnout, a přitom doma vychováváme nepoužitelné mamánky.

rodina vztahy a sex
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%