Stáří člověka často odhalí
především ruce, zuby a krk

Stáří člověka často odhalí
především ruce, zuby a krk

31. 7. 2014

Krémy, lifting či procedury plastické chirurgie používá mnoho lidí k tomu, aby zakryly známky neúprosného běhu času, který se podepisuje na jejich tělu. Často se však soustředí jen na obličej či zpevnění celého těla. Zapomínají na detaily, které bezpečně pomohou věk odhalit. Podle slov lékařů z pražské kliniky estetické medicíny Mediestetik mezi tyto partie patří ruce, zuby a krk. Přitom právě na nich lze rozpoznat stáří člověka. Tyto tělesné části lze omladit neinvazivní a tedy bezbolestnou cestou.

Pozor na zuby

Většina z lidí se snaží návštěvě stomatologa vyhnout, jenže na zubech se věk podepisuje skutečně značně. Nejen v podobě kazů, ale i žloutnutím či šednutím skloviny, které způsobují různá barviva obsažená v potravinách, nápojích, léčivech, tabáku a kosmetických přípravcích. Přitom krásný úsměv dokáže ubrat i deset let. Na bělení existuje řada metod. Jednou z nich je i plazmová lampa nejnovější generace ZOOM3. Bělení je díky ní velmi jednoduché.

„Spočívá v trojnásobném nanesení speciálního bělícího gelu, který se aktivuje pomocí plazmového světla. Procedura trvá průměrně hodinu, je bezbolestná a nevyžaduje anestezii. Výsledek bělení zubů uvidíte ihned, ale úplný efekt je možné zhodnotit až následující den,“ upřesňuje Dr. Vadym Sherman, vedoucí stomatolog kliniky Mediestetik. Nové zuby mohou zaručit fixní zubní protézy. „Dentální implantát je dnes jediné fixní řešení ztráty všech zubů či zkráceného zubního oblouku, kdy již za zubem není žádný další zub, jenž by mohl nést zubní můstek. Řešení je sice cenově náročné, ale také přináší největší komfort a je dlouhodobé,“ říká Dr. Sherman s tím, že zubní implantáty jsou v současnosti standardní materiály, které nahrazují jeden či více chybějících zubů. 

Omlazení rukou

Ihned po obličeji jsou právě ruce to nejviditelnější části těla člověka. Suchá a vrásčitá pokožka společně s pigmentovými skvrnami se dříve či později objeví na každé ruce. Takzvané „stařecké“ pigmentové skvrny nejsou bohužel poznávacím znamením pouze seniorů, mohou se objevit už i třicátníků. Důvodem je silné vystavování pokožky UV záření, které způsobuje nadměrnou tvorbu melaninu a projevuje se právě pigmentovými skvrnami. Dalším problémem je, že s postupujícím věkem se kůže ztenčuje a má tedy větší sklon k vrásnění.

Chce-li člověk rukám navrátit mládí, řešením je kupříkladu radiofrekvenční lifting Thermage, který vlastní jako jediná v České republice klinika estetické medicíny Mediestetik. „Při ošetření touto metodou na kůži působí radiofrekvenční energie, která je velmi přesně zacílena na kolagenová vlákna. Tepelnou stimulací vlákna opětovně posilují a buňky vytvářejí velké množství nového kolagenu, který pokožku zpevňuje a zpružňuje,“ tvrdí MUDr. Helena Reisingerová z kliniky Mediestetik. Velmi dobrých výsledků v odstraňování pigmentových skvrn dosahuje frakční laser Palomar, který kromě odstranění pigmentace ještě vypíná pleť a celkově ji omlazuje. Rejuvenační efekt vydrží několik let.

Věk lze poznat podle krku

Mnoho známých žen showbusinessu mají naprosto hladké tváře bez vrásek, ale když pozorovatel sklouzne pohledem ke krku, projevy stárnutí jsou naprosto nepřehlédnutelné. Povislá kůže, vrásnění. Přitom i krk a dekolt lze jednoduše a účinně omladit pomocí novinky, kterou je švýcarská technika omlazení RegenPlazma. Tato metoda omlazení a regenerace pokožky využívá krevní plazmu bohatou na trombocyty, která umí fungovat jako náruživý buněčný opravář a stimulátor. Dokáže unaveným buňkám nařídit obnovu a spravit ty poškozené, čímž zlepšuje strukturu pokožky a zastavuje její stárnutí. Výborných výsledků dosahuje také metoda RegenMatrix, která je de facto RegenPlazmou obohacenou o kyselinu hyaluronovou, jež je vhodná pro hloubkovou hydrataci pokožky. Výhodou obou technik je, že je neprovází žádné kontraindikace či alergické reakce, jelikož se při nich do těla dostává pouze organizmu přirozený „materiál“.

stárnutí
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
nina hor
dobrý den co s etyce tech zubu po vsech moznych nahradach jsem si nechala udelat all on 4 viz https://dsmile.cz/service/vse-na-4-implantatech/ a nemuzu si to vynachvalit jakko kdybych mela vlastni
Hana Šorejsová
Tento článek mi unikl, zřejmě o prázdninách dle data, ale můj názor je umět přirozeně stárnout. Znám ženy, které si nechaly odstranit pigmentové skvrny na rukou a v obličeji a na krku se to pozná. Umět stárnout je umění !
Zdenka Jírová
Všechny jmenované metody "omlazení" jsou velmi náročné nejen fyzicky, ale hlavně finančně. Nevím, která důchodkyně by na to měla. A navíc, stejně se pozná stáří z celkového postoje, držení těla ap. Známe staré přísloví:" Zezadu liceum, zepředu muzeum". Mockrát jsem se s takovými typy potkala. Zejména co se týká oblečení. Rozhodně nejsem proti tomu, aby se ženy / a nejen ženy/ o sebe staraly, naopak, ale všeho s mírou. Je lepší, když o mně někdo řekne, že jsem dobře vypadající starší žena než že vypadám jako klimakterický šotek.
Zuzana Pivcová
Jediné, co jsem si nechala provést, byl implantát dvojky vpravo nahoře. Netušila jsem však, do čeho jdu. Ukázalo se, že nemám dostatek vlastní kosti, tudíž není implantát do čeho zasadit. Čekala mě náročná operace, kdy mi byla na dvou místech odebrána kost z dolní čelisti a "přesazena" do horního oblouku. Nikomu bych ten zákrok nepřála, už nikdy více ani sobě. Pokud se mi na sobě podaří "vylepšit" něco přírodní cestou (jednorázová pleťová maska, bělení zubů), nebráním se. Ale chirurgické a podobné zákroky, ani náhodou! A dávat za příklad dámy s "vyliftovaným" obličejem a silikonovými ňadry, jak ve svém věku vypadají báječně, je k smíchu.
Vladka Steinová
Dobrý den, souhlas s p. Janou. Znám ženu 68 let, která má nádherný dekolt i krk, a nikdy nepoužívala žádné omlazující prostředky , jen vodu , příslušný krém a mimické cviky, znám ženu 38 let, která má krk i dekolt plný vrásek. Čím to je? Genetika? Ostré slunce? Zanedbání?Těžko říci. Ale ženy z tzv.showbusinessu bych v tomo směru rozhodně ani nezmínila.
Jana Šenbergerová
Koho baví, zabývat se podružnostmi, ať to dělá. Pochopíme vůbec někdy, že život není o tom, jak kdo vypadá, ale jaký je? Zabýváme se pomíjivým a nepomíjivé nás pramálo zajímá. Honíme se za elixírem mládí a nevíme nic o elixíru života. A tak si zuby bělíme, zatímco jiní žvýkají betel, protože je to víc "in" než bílý chrup. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...