Úspěšné sběratelství vystřídá
nové téma týdne: Moje město

Úspěšné sběratelství vystřídá
nové téma týdne: Moje město

2. 3. 2014

Hrníčky, vázy, známky, odznaky, kočičky, ještěrky, slony, kameny, fotky, pozvánky, podpisy a další zajímavé i kuriózní sbírky jste představili v rámci tématu týdne, kterým bylo sběratelství. Nejenže jste o svých sbírkách krásně psali, ale poslali jste i celou řadu pěkných fotografií. Zkrátka, téma týdne se moc povedlo.

Velkou zásluhu na čtenářsky úspěšném týdnu měla jeho šéfredaktorka Růžena Antlová, která téma "Sběratelství" odstartovala úžasnou sbírkou panenek. A během týdne nám ještě - se skromností jí vlastní - předvedla další své nasbírané poklady. Paní Růženě posíláme zaslouženou odměnu, a to panenku do její nádherné sbírky.

„Moc mě potěšilo, že jste se k tématu týdne připojili, napsali jste velmi zajímavé články, v nichž jste představili své sbírky a zapojili jste se i do komentářů ostatních. Jak je vidět, dá se sbírat vše možné, třeba i ty kapky rosy, jak napsal pan Zdeněk Horenský nebo hříbky, jak hezky popsala ve své básni Dana Kolářová. Všechny vaše sbírky se mi moc líbily. Když jsem se tak rozhlídla po místnosti, všimla jsem si, že mám ještě takovou menší sbírku andílků, kteří  jsou převážně darovaní. Pod vánočním stromečkem se vždy aspoň dva najdou, takže jich každý rok přibývá. S fotkou andílků zakončuji tento týden sběratelství, protože na ně věřím, na ty sběratelské, ale víc na ty „lidské“, kteří chodí mezi námi a sem tam se nám podaří nějakého i poznat. Vybrat tu nejlepší sbírku je moc těžké a právě jsem si uvědomila, jak těžké to má redakce, když má vybrat v nějaké soutěži tu nejhezčí fotku nebo nejlepší článek. Nemůžu jinak, přeci jen nejvíc mě oslovil mistrně napsaný článek Miroslava Štorch Sbírka mých sbírek,“ uzavírá svůj týden Růžena Antlová. 

Panu Miroslavu Štorchovi posíláme jako cenu DVD od společnosti Filmexport. A spěcháme na další téma.

Téma tohoto týdne: Moje město

Tématem nastávajícího týdne, které si vybrala paní Jaroslava Handlová, bude „Moje město“. Jarka vám v průběhu týdne představí detailně své město – Havlíčkův Brod. Bude to vlastně taková pozvánka na společnou dubnovou akci čtenářů i60 Párty 2014, o kterém bližší informace zveřejníme rovněž v průběhu tohoto týdne.  

Zapojte se i vy do nového tématu týdne, představte své město či obec, kde bydlíte. Napište, co je na vaší obci zajímavého, o čem se běžně ostatní lidé nedozvědí, popiště, co se vám ve vašem městě nejvíce líbí, ale i to, co by se mělo zlepšit. Představte osobnosti, které ve vašem městě žily, anebo připravte rozhovor se zajímavým člověkem, který je spoluobyvatelem vašeho města či obce. Oceníme, když ke svému příspěvku připojíte i fotografie, aby byl "obrázek" vašeho města úplný. Nejlepší příspěvek opět vybere šéfredaktor týdne, tedy tentokrát paní Jaroslava Handlová. Jeho autorovi pošle redakce cenu.

Další témata: bolest, oči, ochotnické divadlo

Následující týden se budeme po čase věnovat zdraví. Na náš chat pozveme v úterý 11. března od 16. hodin odborníka na léčbu bolesti, kterého se budete moci zeptat na cokoli, co se bolesti týče. A věnovat se budeme také zraku. Partnerem tématu týdne bude oční klinika Duovize, která věnuje nejlepšímu příspěvku na téma „Moje oči“ poukaz na odborné vyšetření zraku. O další poukaz můžete soutěžit zde.

Už nyní tedy můžete přemýšlet, jak si s tématem poradíte. Můžete psát příběh o svém ostřížím zraku, můžete napsat o jakémkoli nešvaru, který jste viděli „na vlastní oči“, anebo nějakou poznámku „jen tak na oko“.  A jedno překvapení k tomuto tématu ještě připravujeme.

Tématem týdne od 17. března bude „Já a divadlo“. Toto téma si vybral a šéfredaktorem týdne se stane pan Jaroslav Kašík, který píše nejen skvělé příběhy a osobité cestopisy, ale který se již dlouhá léta věnuje ochotnickému divadlu.

Máte také blízko k nějakému tématu, které byste chtěli představit čtenářům magazínu i60? Napište své téma na chat do sekce Moje téma týdne a staňte se na sedm dní šéfredaktorem.

A vylosováni byli…

Do dnešního dne jste mohli soutěžit o volnou celoroční vstupenku na všechny expozice Národní galerie v Praze. Z více než tří set soutěžících, kteří správně odpověděli na naši otázku, byla vylosována paní Alena Volková Balvínová. Gratulujeme!

Ve vědomostním kvízu tento týden měli štěstí tito úspěšní soutěžící: Anna Kolářová a Michal Griebler. Také jim posíláme gratulace. Příští neděli oceníme také aktivní fotografy, jejichž snímky se objevují v sekci FOTO dne. Těšit se budete moci na poukazy od společnosti Tchibo.

Všem ostatním čtenářům přejeme krásné předjaří. Tahle země není jenom pro mladý!

 


i60.cz Moje město, moje obec
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
jan jadviščok
Moc měst s pomlčkou neznám,aspoň ne v České republice.Moje město je FRÝDEK-MÍSTEK,město rozdělené na část moravskou/Místek/ a slezskou /Frýdek/.Rozdělené řekou Ostravicí a spojené mezinárodní silnici-průtahem města.Brzy se snad dočkáme i obchvatu města.Zbytečně jej umísťujou jižním směrem,přes chráněná uzemí řeky Morávky.Sevení trasa by byla vhodnější...Dominantou našeho města,které mám moc rád,byla sportovní hala,ale musela ustoupit novému nákupnímu centru.Bohužel,i tu jsou různé"zájmy".Vždyť naše město má snad nejvíce obchodich center a supermarketů na počet obyvatel.Poslední dobou je rovněž tak jak v jiných městech rozšířené kácení stromů a to i hezkých a nikomu nevadících.Takový je trend.Bydlel jsem jak ve Frýdku,tak i nyní v Místku a musím říct,že je mi to jedno kde.Jak ve Frýdku je hodně hezkých míst-bazilika Panny Marie,evangelický kostel,další dva kostely,frýdecký zámek s muzeem Beskyd,krásným výhledem na Beskydy,poutním místem se zdravou vodou U Hájku.Několik krásných secesních budov,které "odolaly"přestavbě města v 60-tých létech minulého století.V Místku rovněž stojí další krásné kostely a historické budovy.K rekreaci a odpočinku slouží kousek za městem přehrady Baška a hlavně Olešná,kde je i aquapark.Příjemné cyklotrasy kolem Olešné a řek Ostravice a Morávka jsou hojně využivány i in line bruslaři.Dalo by se ještě hodně dlouho psát o našem městě-nové stavby,hotel,restaurace,upravené parky atd.,ale i některá horší zákoutí,obyvající méněpřizpůsobivými lidmi.Nechci aby popis města vyzněl jako nějaký průvodce,to si každý návštěvník může zakoupit v našich informačních centrechCílem těchto pár vět je pozvat turisty k návštěvě našeho města a neunavovat je daty,které si mohou přečíst jinde-v průvodci.
Věra Mazurová
Moje měto Česká Třebová bylo dříve městem modré armády-železničářů, byl zde největší železniční uzel ve střední Evropě. Bohužel toto už není pravda. Některá nákladní doprava se přesunula na silnice a tedy ubylo i hodně nákladních vlaků. Máme zde románskou rotundu sv.Kateřiny z první poloviny 13.století. Od roku 1962 se pod rotoundou koná vždy v listopadu Jabkancová pouť, při níž se pečou jabkance, oblíbená to pochoutka třebováků.Za zmínku stojí i kostel sv. Jakuba, který stojí pod Starým náměstím. Nad Českou Třebovou se rozprostírá vysoký kpec s oblastí, která se nazývá Hory. Je zde kaple Panny Marie Pomocné z roku 1934, pod ní vyvěrá léčivý pramen. Na Horách v roce 1851 pobývala i několik týdnů Božena Němcová se svými dětmi. Nedaleko České Třebové je kouzelná vesnička Kozlov, ve které stojí Chaloupka Maxe Švabinského. V ní Švabinský pobýval v letech 1895-1919. V České Třebové máme také pěkný park Javorka, kam často chodí obyvatelé České Třebové si odpočinout. Z Javorky vede tzv. Liščí stopa, která vede na Kozlovský kopec (601 m n.m.) kde se nachází zrekonstruována Chata Maxe Švabinského s restaurací a s několika pokoji k ubytování. Byla zde postavena i Rozhledna Maxe Švabinského s výškou 52 m. Pokud je pěkné počasí, jsou vidět Orlické hory a krádsné okolí. V České Třebové je i krytý plavecký bazén a v zimě se tu lyžuje na kopci Peklák, kde je upravená sjezdovka s vlekem. Letos bylo sněhu málo a tak vlek byl v provozu necelé 2 měsíce. Přijeďte se podívat, určitě se vám zde bude líbit, vlakové spojení je tady ze směru Ostrava, Olomouc, ale i ze směru Brno a i z Prahy. Asi 10 km od našeho města leží Litomyšl, rodiště Bedřicha Smetany s krásným zámkem. Z České Třebové je i dobré autobusové spojení do tohoto města. Podívejte se na stránky města Česká Třebová, najdete zde další informace.
Olga Štolbová
Sběratelství bylo dobré téma a překvapilo mě kolik zajímavých a hezkých příspěvků přišlo. Miroslavovi samozřejmě gratuluju a zároveň myslím, že tentokrát bylo hodnocení zvláště těžké.
Pavla Vítková
Mě se také sběratelské téma moc líbilo, ale ta města mohou být také pěkná. Takže se už těším.
Zuzana Pivcová
Téma Sběratelství považuji za velmi zajímavé a i zde na portálu úspěšné. Děkuji Růžence a blahopřeji panu Miroslavovi. Těším se na další. Čím víc lidí bude psát, tím bude i60 zajímavější,
Květoslava HOUDKOVÁ
Moje město Po 25 letech jsem se - nyní již seniorka - vrátila natrvalo do KOSTELCE nad Labem (cca 15 km severně od Prahy). Město má dávnou husitskou minulost (např. náměstí z leteckého pohledu má tvar husitského kalicha, máme tu tvrz aj.) Fotky poslat nemohu-jsem PC začátečník a toto neumím. Ale popíši - letos už 23 let trvající tradici: "SETKÁNÍ KOSTELCU". Kostelců je v ČR asi 30, Kostolec též na Slovensku. A všechny navštívil náš občan (býv. řidič linkového autobusu) p. Jan Nejedlo - zakladatel této tradice - "Prezident Kostelců". Větší města/obce se střídají v pořadatelství, autobusy přivezou hosty i s jejich kulturním programem, probíhají soutěže Hasičů, sportovců, Skautů atd., jídlo, pití, dobrá nálada - a zas se těšit za rok jinde nashledanou. Loni ta sláva byla u nás, letos pojedeme do Kostelce u Holešova. Záběry ze setkání u nás natočila a dala na internet moje šikovná vnučka - přepošlu Vám a snad se Vám podaří přidat k mému příspěvku. Ještě klasickou poštou - v obálce Vám něco zašlu do redakce. Děkuji
Miroslav Štorch
Děkuji předem za DVD od Filmexportu, pro který jsem kdysi externě pracoval jako video-kameraman na atletickém mistrovství Evropy v roce 1982 v Athénách s režisérem Janem Špátou. Krásných článků o sbírkách tady bylo hodně a všechny nás potěšily různými pohledy na téma sběratelství. Pohled na Hradčany od Vltavy z vyhlídkové plošinyu muzea Bedřicha Smetany znám důvěrně, ale teď žiji v jiném krásném městě.
Jana Šenbergerová
Všem vítězům blahopřeji!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.