Úspěšné sběratelství vystřídá
nové téma týdne: Moje město

Úspěšné sběratelství vystřídá
nové téma týdne: Moje město

2. 3. 2014

Hrníčky, vázy, známky, odznaky, kočičky, ještěrky, slony, kameny, fotky, pozvánky, podpisy a další zajímavé i kuriózní sbírky jste představili v rámci tématu týdne, kterým bylo sběratelství. Nejenže jste o svých sbírkách krásně psali, ale poslali jste i celou řadu pěkných fotografií. Zkrátka, téma týdne se moc povedlo.

Velkou zásluhu na čtenářsky úspěšném týdnu měla jeho šéfredaktorka Růžena Antlová, která téma "Sběratelství" odstartovala úžasnou sbírkou panenek. A během týdne nám ještě - se skromností jí vlastní - předvedla další své nasbírané poklady. Paní Růženě posíláme zaslouženou odměnu, a to panenku do její nádherné sbírky.

„Moc mě potěšilo, že jste se k tématu týdne připojili, napsali jste velmi zajímavé články, v nichž jste představili své sbírky a zapojili jste se i do komentářů ostatních. Jak je vidět, dá se sbírat vše možné, třeba i ty kapky rosy, jak napsal pan Zdeněk Horenský nebo hříbky, jak hezky popsala ve své básni Dana Kolářová. Všechny vaše sbírky se mi moc líbily. Když jsem se tak rozhlídla po místnosti, všimla jsem si, že mám ještě takovou menší sbírku andílků, kteří  jsou převážně darovaní. Pod vánočním stromečkem se vždy aspoň dva najdou, takže jich každý rok přibývá. S fotkou andílků zakončuji tento týden sběratelství, protože na ně věřím, na ty sběratelské, ale víc na ty „lidské“, kteří chodí mezi námi a sem tam se nám podaří nějakého i poznat. Vybrat tu nejlepší sbírku je moc těžké a právě jsem si uvědomila, jak těžké to má redakce, když má vybrat v nějaké soutěži tu nejhezčí fotku nebo nejlepší článek. Nemůžu jinak, přeci jen nejvíc mě oslovil mistrně napsaný článek Miroslava Štorch Sbírka mých sbírek,“ uzavírá svůj týden Růžena Antlová. 

Panu Miroslavu Štorchovi posíláme jako cenu DVD od společnosti Filmexport. A spěcháme na další téma.

Téma tohoto týdne: Moje město

Tématem nastávajícího týdne, které si vybrala paní Jaroslava Handlová, bude „Moje město“. Jarka vám v průběhu týdne představí detailně své město – Havlíčkův Brod. Bude to vlastně taková pozvánka na společnou dubnovou akci čtenářů i60 Párty 2014, o kterém bližší informace zveřejníme rovněž v průběhu tohoto týdne.  

Zapojte se i vy do nového tématu týdne, představte své město či obec, kde bydlíte. Napište, co je na vaší obci zajímavého, o čem se běžně ostatní lidé nedozvědí, popiště, co se vám ve vašem městě nejvíce líbí, ale i to, co by se mělo zlepšit. Představte osobnosti, které ve vašem městě žily, anebo připravte rozhovor se zajímavým člověkem, který je spoluobyvatelem vašeho města či obce. Oceníme, když ke svému příspěvku připojíte i fotografie, aby byl "obrázek" vašeho města úplný. Nejlepší příspěvek opět vybere šéfredaktor týdne, tedy tentokrát paní Jaroslava Handlová. Jeho autorovi pošle redakce cenu.

Další témata: bolest, oči, ochotnické divadlo

Následující týden se budeme po čase věnovat zdraví. Na náš chat pozveme v úterý 11. března od 16. hodin odborníka na léčbu bolesti, kterého se budete moci zeptat na cokoli, co se bolesti týče. A věnovat se budeme také zraku. Partnerem tématu týdne bude oční klinika Duovize, která věnuje nejlepšímu příspěvku na téma „Moje oči“ poukaz na odborné vyšetření zraku. O další poukaz můžete soutěžit zde.

Už nyní tedy můžete přemýšlet, jak si s tématem poradíte. Můžete psát příběh o svém ostřížím zraku, můžete napsat o jakémkoli nešvaru, který jste viděli „na vlastní oči“, anebo nějakou poznámku „jen tak na oko“.  A jedno překvapení k tomuto tématu ještě připravujeme.

Tématem týdne od 17. března bude „Já a divadlo“. Toto téma si vybral a šéfredaktorem týdne se stane pan Jaroslav Kašík, který píše nejen skvělé příběhy a osobité cestopisy, ale který se již dlouhá léta věnuje ochotnickému divadlu.

Máte také blízko k nějakému tématu, které byste chtěli představit čtenářům magazínu i60? Napište své téma na chat do sekce Moje téma týdne a staňte se na sedm dní šéfredaktorem.

A vylosováni byli…

Do dnešního dne jste mohli soutěžit o volnou celoroční vstupenku na všechny expozice Národní galerie v Praze. Z více než tří set soutěžících, kteří správně odpověděli na naši otázku, byla vylosována paní Alena Volková Balvínová. Gratulujeme!

Ve vědomostním kvízu tento týden měli štěstí tito úspěšní soutěžící: Anna Kolářová a Michal Griebler. Také jim posíláme gratulace. Příští neděli oceníme také aktivní fotografy, jejichž snímky se objevují v sekci FOTO dne. Těšit se budete moci na poukazy od společnosti Tchibo.

Všem ostatním čtenářům přejeme krásné předjaří. Tahle země není jenom pro mladý!

 


i60.cz Moje město, moje obec
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.