Senioři v Srbsku aneb tahle země rozhodně není jenom pro mladé
V Tětíně. Všechny fotografie: Jan Raška

Senioři v Srbsku aneb tahle země rozhodně není jenom pro mladé

11. 5. 2023

Z Bohumína, Jeseníku, Brna, Havlčkova Brodu, Hradce Králové, Prahy, Liberce a dalších českých a moravských měst se sjeli senioři do Srbska. Do hotelu Elma nad řekou Berounkou přijeli společně oslavit jaro. A také další rok s portálem i60.

Už tradičně se dala dohromady parta aktivních žen a mužů, kteří milují turistiku, fotografování a veselou společnost. A veselo rozhodně bylo. Nejen po vymazlené slivovičce Marušky Měchurové z Holešova a voňavém rumu, kterým jsme si připili na zdraví Aničky Potůčkové a Olinky Štolbové, jež zrovna v den srazu slavily narozeniny.

Zábava byla i u "pub kvízu", i když se někteří u něj pořádně zapotili. Otázky byly těžké, pivní odměna pro výherce tedy více než zasloužená. Spát se šlo před půlnocí, a to jen proto, aby bylo dost sil na následující náročný den.

IMG_6236.jpeg

IMG_6230.jpeg

 

Hned ráno parta vyrazila pěšky ze Srbska, a to Stezkou sv. Ludmily do Tetína. Ze začátku nenáročná, ale v závěru poměrně ostrá, zhruba pětikilometrová trasa dopadla poměrně dobře - ztratily se jen tři účastnice, což byl k celkovému počtu osob dobrý výsledek. Záchranná akce se zdařila a to už všichni ostatní byli na prohlídce kostela Sv. Ludmily. Po jejím absolvování se parta seniorů rozutekla po okolí. Zdejší nádherné vyhlídky jsou totiž pastvou pro oči milovníků přírody a sladkou odměnou pro fotografy.

tetin.png

 

Poté, co jsme se zase všichni sešli na tetínském náměstí, odpochodovali jsme do místní hospody na řízeček a pivečko. Pokud si někdo myslí, že už toho mají lidé kolem sedmdesátky po pětikilometrovém pochodu dost, je na omylu.Posilněni jsme vyrazili na další štaci. Část výpravy se vydala pěšky do Berouna, část využila auto do téhož městečka, část šla zpět po "Ludmilině stezce" a část se vydala do Koněpruských jeskyní. Dle vyprávění "jeskyněk" to stálo za to, a to předevšm díky vynikající průvodkyni...

Den se vydařil, počasí ideální, přes deset kilometrů v nohách (i hůlkách a holích). A jak to bylo dál? To se dozvíte zase zítra...

 

aktivní senioři i60.cz
Hodnocení:
(5 b. / 45 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.