Ilustrační foto: Pixabay
Jahody jsou nejen chutné, ale i zdravé, obsahují řadu antioxidantů. Tak si z nich udělejme koláč nebo nepečený dort
12. 6. 2021Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitaminů C, B, E a organických kyselin, které působí v prevenci nádorových chorob. Obsahují lehce stravitelnou vlákninu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
3.4.2022 15:53
Jahodový koláč z drobenky jsem si opsala, protože mě zaujal- těším se, až ho vyzkouším. Díky.
Eva Kopecká
12.6.2021 19:23
Na obrázky moučníků se sbíhají sliny....
Vzpomněla jsem si taky na jeden recept.
To patrně nejhloupější člen rodiny koupi sazenice, zryje kus drsné planiny, zvané naše nová zahrada, vypěstuje zaléváním, pletím, okopáváním atd krásne plody, které sebere, odstopkuje, umyje a dá do mísy do lednice v paneláku. Koupí moučkový cukr a smetany a řekne,je to v lednici, kdo bude chtít, ať si vždy pro sebe udělá. Mlčení. Druhý den si hloupá manželka a matka rozmačká do misky jahody a kolem je plno zájemců. Udělej mi taky, volá rodina. Ne. Řekne kategoricky člen rodiny, který sám sebe dost vytrestal za svou hloupost, s níž v závěsu obdelava čtrnáct arů sám od jara do bažiny..... udělejte si. Mlčení. Hlava rodiny pronese úžasnou větu....TY JSI ALE SOBEC..... Přátelé...tenhle recept nikomu nedoporučuji.
Margita Melegova
12.6.2021 17:13
Prave jsme privezli kosik jahod, z prvnich delam pokazde mlecny kokteil, na ten se nejvic tesime, dalsi pujdou do kremu ze zakysane na piskot a zbytek do mrazaku, pri pohledu na to malo co zamrazim uvazuji ze v pondeli pojedeme pro dalsi.
Alena Vávrová
12.6.2021 17:00
Jahody miluji a s těmito a podobnými recepty je také připravuji. Letos zrají opožděně, ale počkám si na ty naše české.
Alena Tollarová
12.6.2021 10:27
První jahody už jsme začali sbírat, zatím do pusy. Už se těším nejen na knedlíky, ale i koláče. Peču klasický kynutý, ale častěji rychlý drobenkový. A když vidím ty další recepty, ňam, vyzkouším. A děkuji redakci, že si dala práci s vyhledáním a shrnutím do jednoho článku jahodových receptů :)
Jana Šenbergerová
12.6.2021 10:07
Mňam! Ten Ájin drobenkový koláč peču od té doby, co sem kdysi dala recept. Vyzkoušela jsem ho s různým ovocem, ale nejvíc nám chutná s jahodami a s černým rybízem. Jen ty jahody už asi nekoupíme tak levně jako dosud.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA