Jak jsem se neseznámil aneb Skrytá identita ve virtuálním světě vzkvétá
FOTO: autor

Jak jsem se neseznámil aneb Skrytá identita ve virtuálním světě vzkvétá

16. 7. 2019

Jednoho dne, před nemnoha lety, jsem seděl večer ve svém doupěti, poslouchal Vivaldianno a probíral se svým životem. Tak nějak v souvislostech ne zcela jasných mi přišlo (ostatně ne poprvé) na mysl, že jsem dlouho sám a možná bych s tím měl něco udělat, o něco se pokusit.  Začal jsem tím, že jsem si uvařil další kafe a zapnul počítač...

Projel jsem několik seznamek, prohlédl obsah a nakonec se na jedné zaregistroval. Poctivě jsem vyplnil svůj profil, přidal aktuální fotku a začal vyhledávat vhodné protějšky. Nebylo jich moc, ale některé jsem si i troufl oslovit. Druhý den jsem po příchodu z práce netrpělivě projel došlou poštu. Ač jsem to nečekal, ozvaly se všechny (tři) a dokonce nějaké navíc. Ze slušnosti jsem odpověděl všem. Jedna z nich reagovala okamžitě. Začali jsme si psát. Sympatická, a to i podle fotografie v profilu, shoda v zájmech. Nic, krom toho, že byla mimopražská, nebránilo seznámení. Psali jsme si asi měsíc skoro denně. Nakonec jsme se domluvili, že přijede do Prahy a opravdu se setkáme. To vypadalo nadějně.

První, co mě varovalo, že ne všechno asi vyjde, byl její návrh na místo setkání. Jedna z nejluxusnějších a tedy nejdražších kaváren v Praze. Nejenom, že jsem tam nikdy nebyl, ale ani mne to nikterak nelákalo. Nakonec jsme se dohodli, že na ni počkám na nádraží a pak se uvidí. Vlak přijel včas.....stál jsem tam, nervozní jako malý studentík, s květinou jak se sluší a čekal.  Z ničeho nic mne oslovila jakási paní. Nejen, že neodpovídala fotografii, ale i jméno mi řekla jiné. Byl jsem tak trochu v šoku. Nějak jsem neměl chuť se hned vyptávat, a tak jsem to prozatím nechal být. Procházeli jsme se po náplavce, přes most až na Kampu a povídali o všem možném, ale nějak jsme se vyhýbali osobním otázkám. Pozval jsem ji na kávu do své oblíbené kavárny. Tam mi to nedalo a zeptal jsem se přímo, co to všechno má znamenat. Prý je rozvedená a její bývalý ji pořád pronásleduje, a tak na seznamce vystupuje jako někdo jiný a bla bla bla.... Přes všechnu mou otevřenost, jsem zjišťoval, že proti mně sedí žena, kterou vlastně vůbec neznám a nic o ní nevím. To bylo velké zklamání. Měl jsem chuť se sebrat a odejít. Jen mé vychování mi v tom zabránilo. Jenže ten pravý šok, ten měl teprve přijít. Dopila poslední doušek vína a dlouze se na mne zadívala. A pak pronesla : " Víš, já vlastně od začátku věděla, že z toho nemůže nic být, mám mnohem vyšší nároky a zájmy, co se chlapů týká, jen jsem chtěla poznat takového exota, jako jsi Ty."  Než jsem se stačil vzpamatovat, byla pryč. Ještě ten večer jsem svůj profil smazal....

P.S. Tuto nepříjemnou vzpomínku ve mně vyvolala jen pár dní stará diskuse, jíž jsem byl účastníkem. Nikomu nechci sahat do svědomí ale......máme tohle zapotřebí? Na to si každý musí odpovědět sám.

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Pár dní stará diskuze tady na íčku? Nevím, o co jde. Ale já bych seznamky snad úplně nezatracovala. Možná jsem optimista, protože jsem služby seznamky nepotřebovala. Je mi jasné, že se tam předvádí fůra lidí, co to má jako zábavu. Ale přece je spousta normálních lidí, co jsou sami a nemají kde vzít spřízněnou duši. Asi to chce obrnit se trpělivostí a doufat, že to správné semínko nakonec na sítu zůstane. Schovávání se za nepravé jméno mi vadí obecně.
Hana Šimková
Pane Ivane prosím, jak se maže profil ?
Dana Puchalská
Ivane. Víc než zajímavý článek. Ano, život občas tropí hlouposti. A jak vidno seznamky na nettu vedou. Já osobně bych tu babiznu polila aspoň hodně horkým kafem, ne - li červeným vínem. Aby si uvědomila, že tohle se prostě nemá dělat. A nebo bych jí vzala zpátky k Vltavě, ať si opláchne hlavu a přestane si dělat z dalších mužů to, co udělala s Tebou. P. S. Ta fotografie je skutečně krásná.
Irena Mertová
A co ty ostatní odpovědi , ty už jste po té špatné zkušenosti nezkoušel? :-))
Marcela Pivcová
Pane Ivane, docela si dovedu Vaši situaci představit. I já jsem se pokoušela o seznámení, tehdy ne přes internet, ale přes inzeráty. I tam se některý z těch "pohledných, sympatických, upřímných" a kdovíjakých ještě mužů rychle proměnil, i když snad každý vystupoval pod svým skutečným jménem. Sice mne asi nepovažovali za exota, ale několikrát jsem vyslechla různé zkazky o hloupých (blbých) učitelkách, takže dávali jasně najevo své představy. O fínancích ani nemluvím. Ale nevzdávejte. Některou snad přece zaujme i ten "exot" stejný jako na fotce.
Naděžda Špásová
Ivane, dobře se to četlo. Seznamka je asi vždycky riziko. Jen nechápu ty husy, které ze sebe dělají, co nejsou. Netrapte se tím, na ičku je taky dost žen, které jsou osamělé a co se nepovede jednou může se povést později. Ne, nebojte, nechci vám dělat dohazovačku, prostě mě to tak napadlo. Přeji vám úspěšné hledání. :-)
Eva Krausová
Ivane, také jako Elen V. se mi líbí úvodní foto. Stejně tak článek. No, není nad seznámení přirozenou cestou. Ta "dáma" za nic nestála, o nic jste nepřišel... Články čtu na mobilu a bohužel se mi často stává, že sáhnu kam nechci a hodnotím * i když nechci, * jsem dala omylem-mělo jich být ***** .
Zdenka Soukupová
Ivane, moc hezké, smutné i veselé zároveň. Smutné proto, jak se ta paní zachovala; veselé proto, že to pro Vás dobře dopadlo. A souhlasím s Věrou v 9.24. Ono na těch božích mlýnech asi něco bude... Hlavu vzhůru!
Alena Vávrová
Ivane, oceňuji moc, že ses svěřil se svým seznamovacím příběhem. Mám podobné zkušenosti a názor jako Jana Š. Štěstí přeje připraveným a může to nakonec dopadnout i podle "odříkaného chleba největší krajíc" a "zázraky se dějí, ale jenom těm, kdo na ně věří". ;-))
Soňa Prachfeldová
Ne Ivane, nemáme to zapotřebí, těm seznamkám vůbec ani trochu nevěřím, člověk v určitém věku potřebuje pohodu a než takové nervy, je lépe samotnému.f

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...