ilustrační foto: pixabay.com
Měli jste v dětství hodně kamarádů? I díky nim jste teď možná zdravější
12. 4. 2018Harvardská univerzita provádí již téměř 80 let dlouhodobé výzkumy, jaké faktory přispívají k tomu, abychom zůstali zdraví i ve vyšším věku. Vedle zdravého životního stylu je obzvláště důležité udržování sociálních kontaktů. Podle závěrů výzkumu se jedná především o tři základní faktory.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
13.4.2018 23:59
Vždy jsem měla dost kamarádů a kamarádek a mám je dodnes. Ne již v tak velkém počtu, ale "ty pravé" mi zůstaly. V občasném styku, hlavně teď pomocí mobilu , jsem i s mnoha bývalými spolužáky nebo bývalými kolegyněmi z práce, i když nás ubývá vzhledem k věku. Na "železné" zdraví to asi u mne nemá zásadní vliv, na psychiku ale určitě, netrpím nějakou "trudnomyslností" a s přibývajícími roky se u mě nic nemění.
Dana Puchalská
13.4.2018 08:12
To já tu budu asi na věky a budou mě asi muset utratit na,, státní náklady,,. Celé dětství jsem měla spoustu kamarádek a kamarádů. Tak tedy nevím, nevim jak to asi dopadne. :-)
Věra Ježková
12.4.2018 22:53
Obávám se, že kdyby moje zdraví ovlivňoval počet kamarádů v dětství, byla bych už dávno pod drnem.
Libor Farský
12.4.2018 18:12
Ale copak k těmto závěrům výzkumu mohlo postačit sledování dětí po dobu 16 let, když jejich zdravotní stav ve věku 70 let již výzkum nemůže zahrnout?
Hana Rypáčková
12.4.2018 18:06
Neví, co by vymysleli, aby tu byli do sta. Ale ve zdravém těle zdravý duch a naopak.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA