Láskyplnost
Ilustrační foto: Ingimage

Láskyplnost

12. 5. 2023

Nezajímá mě, co právě vyvádějí celebrity. Rád pozoruji obyčejné lidi ve svých přirozených pozicích. Co právě dělají, co prožívají, co je trápí, a naopak co je rozesměje. Jejich život je mnohdy zajímavější než důležitých lidí.

Jel jsem s dortem ke tchyni. V trolejbusu nebyly jen šedivé tváře, ale i mnoho přitažlivých. Na další zastávce přistoupili starší manželé. Tak kolem osmdesátky. Starší pán s pomocí své ženy dosedl přede mě. Asi se špatně učesal, protože mu vlasy trčely do stran. Jeho paní mu láskyplně neposlušnou kadeř dlaní srovnala. Byl to něžný dotyk a jistě svého muže milovala. Nad sedadly dopravního prostředku se vznášela člověčina. Kam se hrabe Hollywood. Láska a něžnost není ohraničena časem ani věkem. Láskyplné je i když ráno prohodím pár hezkých slov se starou paní (92) a pomohu jí přes cestu. Ona kráčí z kostela a já spěchám do školy. Z obou z nás je to cítit. Hned je ten den hezčí.

Přiznám se, že mě nepohoršuje, když dívka na veřejnosti pohladí svého chlapce. Nebo, když se políbí. Je to důkaz jejich lásky. Mám rád jeden hudební klip zpěvačky Céline Dion, kde se mladí lidé něžně mazlí. Pořád je to lepší než televizní noviny se svým násilím. Také když se k vám před spaním žena přitulí a pohladí je láskyplnost. Ve tmě hledá tvou ruku a konečně usíná. Pak se probudí o 50 let později a pořád ji něžně svírá, ale on už nedotírá. To je ta lepší polovina našich životů. Když vezme žena své dítě do náruče, tak láskyplnost viditelně přetéká.  Děti i dospělí, kterým se se to nedostává, tak strádají. Také když pohladíte zvíře je láskyplné.

Může se jednat i o věc. Nemusí to být člověk, zvíře nebo něco živého. Mohu být naplněn láskou z krásy přírody, také sportování mám rád, co hudba? Pro někoho i jízda autem je omámení. Hlavně láska k něčemu člověka obohatí. Ne. Nemyslím tím závislosti. No dobře. Snad jen závislost na lásce.

láska přátelství
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...