Na obloze vyšla hvězda
ilustrační foto: pixabay.com

Na obloze vyšla hvězda

6. 12. 2017

Nastalo nejkrásnější období roku, nastal adventu čas. Čas zklidnění, rozjímání, smíření.

Jsme tady na íčku taková trochu zvláštní komunita. Navzájem se podporujeme, někdy se i prudce pohádáme, ale pořád dokážeme spolu mluvit, a když je potřeba, podat i pomocnou ruku. Velká většina z nás má své rodiny, přátele, střechu nad hlavou. Ne všichni naši vrstevníci mají toto štěstí.

Jsou lidé, kteří jsou sami ve svých domovech, nemají s kým pohovořit, nikdo za nimi nepřijde a oni také už nikoho nečekají. Nemluvím teď o lidech bez domova. Mluvím o těch, kteří sice mají střechu nad hlavou, ale ..... však víte, jak to myslím.

A tak mě napadla taková věc. V našem pečovatelském domě se jistě najde někdo, pro koho jsou vánoce jen prázdné, smutné slovo a zaprášené vzpomínky. Alespoň u jednoho člověka si zahraju na Ježíška.

Nepřidáte se ke mně? Nevíte o někom ze sousedství nebo z vašeho domova důchodců, který nikoho nemá a nikoho tak nečeká? Na Ježíška už dávno nevěří. Což takhle jeden každý z nás připravit pro osamělého člověka nějaký balíček - cukroví nebo trvanlivé potraviny či třeba ponožky, rukavice a nebo něco jiného, co vás napadne. Zabalit do krásného papíru a úplně anonymně, cestu a způsob si jistě každý najde, obdarovat potřebného.

Proč anonymně? Protože za to nic nechceme, ani smutný pohled, ani vděčnost. Jsme přece Ježíšek.

Nepotěšíme všechny osamělé duše, ale pár určitě ano. Jen, prosím, jednejme citlivě, abychom svým dárkem neublížili.

Vaše Elena

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Já jsem dnes byla v pečovateláku číst. Do konce knížky nám zbývá 40 stran. Měla jsem devět posluchačů a to moje dámy celé dopoledne pekly cukroví. A od paní sociální jsem dostala dva typy na osamělé seniorky v domě. Rozhodla jsem se, že tedy balíček nachystám pro obě. Tak už to mám vyřešeno.
Hana Rypáčková
Ano. Před svátky se lidem srdce víc otevírá...
Helenka Vambleki
Čtecí babičky jim vlastně dělají radost každý týden. Včera s babulkami dole v kuchyňce pekly, já dnes četla dvěma klientům. Samozřejmě je fajn udělat radost apoň o Vánocích - k tomu z rádia pořád slyším nějakou letošní akci Ježížkova vnoučata-lidé plní přání seniorům-ať jednotlivcům, tak kolektivům. Naštěstí Elena a my bohumínští, umíme za nimi zajít nejen o Vánocích.
Libor Farský
Již jsem přispěl 500- Kč na program péče o nevyléčitelně nemocné seniory. Pokud by to někoho zajímalo, mohu vyhledat více o tom, včetně bankovního spojení - ze svého výpisu z účtu.
Marie Ženatová
Před vánocemi u nás chodíváme do Domovu pro seniory s koledami i cukrovím...
Lenka Hudečková
U nás pomáháme nejen dětem, ale i seniorům, je to krásná činnost...a my vždy rádi pomůžeme :-)
Alena Vávrová
Taky nemusím chodit moc daleko - jen k paní sousedce, co nedávno ovdověla. Dárkem v tomto případě bude i jen moje návštěva.
Jana Šenbergerová
Eleno, nepochybně dobrý nápad. Také máme podobné zařízení za rohem. Třeba by se jim hodila nějaká společenská hra, která by potěšila více lidí.
Elena Valeriánová
Já už to mám zařízené, zavolala jsem sociální pracovníci z našeho pečovatelského domu a ta mi vytipuje někoho osamoceného.
Zuzana Pivcová
Je to dojemné a lidské, Eli, jen musím trochu víc přemýšlet, jak do toho. Domov pro seniory mám téměř za rohem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...