Konec Vánoc
FOTO: Marie Seitlová

Konec Vánoc

28. 12. 2023

Je 27.12., je po Vánocích, které jsem strávila s rodinou syna jako každý rok. Byly to krásné chvíle plné radosti a pohody. Ode dneška mají mladí dovolenou, tak ji chtějí strávit s rodinou snachy na Slovensku, na chatě v Nízkých Tatrách.

Po nabalení je vše připraveno k jízdě. Jedu část cesty s nimi a v Hranicích mě vysadí a já budu pokračovat domů vlakem. Jedeme přes Litomyšl směrem na Olomouc. Při stoupání nad Mohelnicí auto stávkuje a nejde. Provoz je veliký, všichni někam jedou nebo přijíždí z Vánoc. Rychle trojúhelník, jít za svodidla a volat odtahovku. Čekáme, ale dovídáme se, že všichni mají dovolenou, hledá se řidič, není větší auto, protože je nás 5 a pes. Tak jsme se rozhodli stopovat a já, že bych odjela domů už z Mohelnice.

Syn v reflexní vestě stopuje, myslíte, že někdo zastavil. Nikdo nereaguje, ještě zamávají. Projelo snad 50 aut a nic, proto jsem s vnukem popošli asi 600 m, byla tam odbočka, tak snad tam někdo pojede. Stále jsme stopovali a pak z odbočky vyjelo auto jen s řidičem směrem, kudy jsem potřebovala jet. A co myslíte, pokynul a přidal. Slzy se mi draly do očí, bylo mi ouzko z lhostejností lidí.

Vrátili jsme se zpět k blikajícímu a nepojízdnému autu a znovu tam syn stopoval. Po nějaké době jsme měli štěstí, mladý muž zastavil a chtěl pomoci. Syn prosil, zda by mě nemohli vzít jen dolů do Mohelnice, že už stojíme 1,5 hod a žádná pomoc. Byl moc hodný a vzali mě. Vezl svou babičku k dceři na zbytek svátků. Povídali jsme si o dnešní době, kdy se lidé k sobě moc hezky nechovají. Ale oni byli výjimka, pak mi jeho babička řekla, že vnuk je lékař a ten by měl pomáhat. Byl z Liberce, zavezl mě až na nádraží v Mohelnici, moc jsem jim děkovala, holt dobrý člověk se našel.

Dále už jsem vše zvládla bez problému a v půl šesté jsem byla doma. Bylo mi z toho všeho moc smutno, auto stávkovalo v lese, kde nikdo nebyl jen projíždějící nevšímaví a netaktní řidiči. Vždyť i jím se taková porucha může stát. Doma to na mě spadlo a pobrečela jsem si. Ale i tak to byly krásné svátky s těma nejmilejšími. Mladí se asi po půl hodině dočkali odtahovky a i do auta se vlezli.   

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.