Malůvky
Ilustrace: Ilona Kolářová

Malůvky

2. 1. 2017

Maluju, maluju obrázky...

Určitě to znáte. Sedíte, koukáte na televizi, posloucháte rádio nebo s někým telefonujete a před vámi na stole leží papír. Vezmete do ruky tužku a zničeho nic začnete po něm čmárat, co vás napadne. Od nejrůznějších čar a  jednoduchých tvarů po složitější obrazce. No a já popadnu pastelky (pokud mi je manžel důkladně neuklidí), připevním papír na podložku a tvořím malůvky. Je to vlastně obdoba antistresových omalovánek s tím rozdílem, že si musím vymyslet navíc motiv a tvary.

V mém případě se nejedná o nic těžkého, snažím se především kombinovat barvy. Fascinují mě jasné, zářivé. Nikdy dopředu nevím, co se mi vyklube pod rukama, a mám obrovskou radost, když se objeví i jednoduchá postavička. Nejlepší je, že občas neodhadnu barvy, poněvadž maluji převážně večer při televizi a svítím malým světlem, které zkresluje. Ráno se pak nad svým dílkem nestačím podivovat. Většinou však bývám spokojena.

Zatím mám malůvek málo, ale doufám, že se postupně začnou rozrůstat.

zábava
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Ilonko, něco nového by nebylo? :-)
Hana Rypáčková
Nějak mě to uniklo...Já bezmyšlenkovitě čmárám, ale tohle je výtvarný čin...Ten první obraz fakt uklidňuje...
Lidmila Nejedlá
Ilono, Tvé obrázky jsou barevně "šťastné." Už to, že maluješ, svědčí o optimistické povaze. Jsem čmáralka, která měla poznámky z porad a školení plné roztodivných kreseb, ve kterých jsem si ještě nedávno mohla číst.
Květoslava HOUDKOVÁ
Na "malůvky" nemám smysl ani čas - spíš než telefonování využívám SMS. A pokud mám "volné ruce" a chuť je něčím zaměstnat (při TV apod.) - tak raději ruční práce. (Vyhazovat pak různě počmáraný papír bych považovala jen za zbytečné plýtvání).
Alena Tollarová
Líbí, moc.
ivana kosťunová
Ilono, nemůžu tomu uvěřit. Tohle že vzniká nahodile ? Je tam patrná příprava, nejdřív vymyslet nějakou kompozici, pak vybarvit. To přece nemůže vzniknout jen tak . A zatímco z obrázku č. 1 na mě dýchá pohoda, posledního obrázku se skoro bojím. Jste talent, dovedete vyjádřit své emoce
Zuzana Pivcová
Pro mě to je, Ilono, jasná astrální kresba, nacházím tu mandaly, astrální tělo i cizí "pomocníky". Moc zajímavé a magické. Za sebe děkuji za možnost vhledu do Tvého nitra.
Naděžda Špásová
Ilono, vaše malůvky jsou zajímavé. Já se odreaguju nad omalovánkama. Dostala jsem jich několik a k tomu asi stovku pastelek. Jen malujte, třeba se domalujete k výstavě moderního umění. Držím palce.
Marie Seitlová
Velmi zajímavé malůvky. Při delším telefonování si čmárám, ale určitě bych nenamalovala tak pěkné obrázky. Díky, že jste nám je ukázala, jsou moc zajímavé.
Eva Krausová
Zajímavá zábava Ilon. Přeji milý rok, barvami prozářený.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...