Fotoreportáž: Výlet lodí
FOTO: Naděžda Špásová

Fotoreportáž: Výlet lodí

18. 9. 2016

Je neděle 11.9.2016, možná jedna z posledních krásných letních nedělí a my máme možnost zúčastnit se plavby po Labi. Sice je to předvolební akce, ale kdy má člověk možnost projet se lodí? Má takové hezké české jméno Marie a vzhledem k hodně nízké hladině vody v řece před zdymadly vyplouvá z přístavu ve Vaňově, pokračuje do Sebuzína a pak zase zpátky.

Ústí nad Labem má krásné okolí a z lodě je to opravdu zážitek. Kolem jsou loděnice, chatové osady, dokonce je z lodě vidět i ta naše. Na fotce je to chaloupka s šedou střechou uprostřed zeleně. Potkali jsme i velkou výletní loď Porta Bohemica, která pluje pravidelně z Ústí nad Labem do Litoměřic a zpátky od března do října. Pro zájemce lze bližší informace najít na internetu. Při plavbě zpět je krásný pohled na dominantu města hrad Střekov a Střekovská zdymadla. Doufám, že vás pohled z lodi na fotkách zaujme, jako nás.

Přeji všem krásný podzim se spoustou zajímavých zážitků.

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Lišková
Krásné fotky. Znám Hřensko, ale přiznávám, že jsem netušila, že kolem Ústí jsou břehy Labe tak krásné. Možná se tam někdy vydáme s zeťem a vnoučaty. Od nich to není zas tak daleko. Dík za tip.
Elena Valeriánová
Hezké fotky, je krásná ta naše zem.
Dagmar Králová
Díky za hezký článek a připomínku mládí. Kdysi jsme jezdili s rodiči na chatu do Brné k příbuznám na prázdniny u vody. Jezdili jsme na kánojích i plachetnicích z místní loděnice. Ve Vaňově naproti je loděnice veslařů, se kterými jsme také jezdili. Trénovali jsme tam i na vodních lyžích. Loďka Marie jezdila jako přívoz od zastávky autobusu jen do lázní Brná a zpátky - a jen někdy na výlety. Občas do Vaňova přes zdymadla zajíždějí výletní obytné lodě z Německa i Holandska až z Rýna.
Roman Procházka
Nadi, napiš mi kontakt na vás do vzkazu. Díky. R.
Naděžda Špásová
Romane, myslím, že do Hřenska už asi ne, ale až sem pojedete, tak vás rádi uvidíme. Napíšu vám pak telefon.
Roman Procházka
Nadi, děljí cestu z Brné třeba do Hřenska? já vím je málo vody, ale kdysi jsme se plavily... Pod Střekovem hradem, městem by to bylo super a zákrutami do Děčína...
Naděžda Špásová
Děkuji moc za hezké příspěvky.
Roman Procházka
Ústí zdraví Ústí. Jak se máte, dej kontakt. Chystáme se do UL a zajdem k Žáčkovi na mls. JU?
Hana Rypáčková
S rodinou být na výletech je opravdu někdy krásné. Být tou kvočnou aspoň na chvíli a mít kuřátka pod křídly. Plavila jsem se na Portě z Litoměřic - je v tom úseku na co koukat.
ivana kosťunová
Výlet lodí je skvělý zážitek, nalákala jste mě taky

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.