Fotoreportáž: Výlet lodí
FOTO: Naděžda Špásová

Fotoreportáž: Výlet lodí

18. 9. 2016

Je neděle 11.9.2016, možná jedna z posledních krásných letních nedělí a my máme možnost zúčastnit se plavby po Labi. Sice je to předvolební akce, ale kdy má člověk možnost projet se lodí? Má takové hezké české jméno Marie a vzhledem k hodně nízké hladině vody v řece před zdymadly vyplouvá z přístavu ve Vaňově, pokračuje do Sebuzína a pak zase zpátky.

Ústí nad Labem má krásné okolí a z lodě je to opravdu zážitek. Kolem jsou loděnice, chatové osady, dokonce je z lodě vidět i ta naše. Na fotce je to chaloupka s šedou střechou uprostřed zeleně. Potkali jsme i velkou výletní loď Porta Bohemica, která pluje pravidelně z Ústí nad Labem do Litoměřic a zpátky od března do října. Pro zájemce lze bližší informace najít na internetu. Při plavbě zpět je krásný pohled na dominantu města hrad Střekov a Střekovská zdymadla. Doufám, že vás pohled z lodi na fotkách zaujme, jako nás.

Přeji všem krásný podzim se spoustou zajímavých zážitků.

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
No vida, jestli pluješ po Labi nebo po Vltavě, pohled z lodi po okolí je zážitek. Krásné fotjy
Zdenka Jírová
Hezké pozvání, líbí se mi. Fotky jsou také moc pěkné.
Eva Balúchová
Koukám,dámská jízda!Tak to je ta Brná,co jsem si ji spletla s Brnem? :-)Máte chatu v krásném prostředí. Na plavbu lodí po Labi nás loni zval bratránek,ale nevyšlo nám počasí.Zato vám vyšlo parádně a máš krásné fotky.
Jaroslava Handlová
Byla by škoda takovou možnost plavby nevyužít. Počasí se vydařilo, úsměvy taky, jak je vidět z fotek, tak co víc si přát? Moc hezké.
Alena Tollarová
Naďo, při našich cestách do Ústí vídám Marii ve Vaňově kotvit. Ale nikdy jsem se s ní nesvezla a věřím, že to byl pěkný zážitek. S Portou Bohemica je to bohužel dost podivné, jezdívala i k nám, ale když se zbudovaly na Labi dosti četné zastávky, pro malý zájem byl provoz zrušený. Jela jsem s ní jednou u nás při nějakých slavnostech.
Alena Vávrová
Také bych si to užila. Tím směrem jsem ještě neplula. Ale i jízda autem, či vlakem podle Labe byl pro mne zážitek kdykoliv hodný zopakování. Pěkná repo!
Zuzana Pivcová
Plavby lodí mám moc ráda, i když je to jen krátká plavba po Vltavě z Týna nad Vltavou k soutoku s Lužnicí. Pořád to má pro mě velký půvab. Na Labi to je jistě zase jiné!
Jarmila Komberec Jakubcová
Moc hezké
Ilona Erika Kolář
Letošní léto se výlety lodí po Labi se uskutečňovaly pravidelně dle jízdního řádu a lidé toho hodně využívali. Pořád se k nám někdo chodil ptát. Ani nevím, zda jezdila pouze Marie. Máme u nás letáčky, platí tam tarif DUK, což je nesmírně výhodné. Jízdné dotuje město kvůli propagaci regionu. Pamatuji si, že dříve plavba nebyla levnou záležitostí. Do LItoměřic stála cesta pro jednoho kolem 100 Kč. Určitě jste si to pěkně užili. :)
Ladislav Vesecký
Moc pěkné

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.