Konec prázdnin
FOTO: Anna Čípová

Konec prázdnin

12. 9. 2016

S vnuky jsme začínali i končili letošní prázdniny. Pro začátek jsme zvolili pobyt ve Vranově nad Dyjí, pro konec Jeseníky. Protože se starší vnuk od malička zajímá o auta a ve Zlíně se konala o posledním srpnovém víkendu Barum rallye, tak byla naše společná dovolená pouze čtyřdenní.

Cestou do Jeseníků jsme měli přestávku ve městě Šternberku. Navštívili jsme hrad, prohlédli kostel a historickou část města. Mladší vnuk se zajímá o historii, tak ten byl nadšený, ale starší se nudil. Naštěstí na náměstí byla fontána, kde se kluci vyřádili. 

Penzion Pepovka v malé osadě Filipovice byl místem našeho pobytu. Hřiště a dětská herna, vyhřívaný bazén se slanou vodou a vířivkou, sauny, venkovní posezení a restaurace -  to vše bylo k dispozici a my to využili. A k tomu krásné letní počasí a kouzelná příroda. Jeden den jsme měli výletní. Navštívili jsme Jeskyni Na Špičáku, která je nejstarší jeskyní střední Evropy a často sloužila jako úkryt. Velmi zajímavá byla návštěva hornického skanzenu v Údolí ztracených štol. Zde jsou funkční repliky zlatorudných mlýnů ze 14.století, které připomínají časy největší slávy dobývání zlata v okolí Zlatých Hor. Dokonce i rýžování zlata jsme si vyzkoušeli, ale nedařilo se, nezbohatli jsme. Nejvíce se však vnukům líbilo v lese a na loukách v okolí penzionu.

S Jeseníky jsme se rozloučili v Karlově Studánce, v druhé nejmenší obci České republiky. Prohlédli jsme si lázeňské domy, park, umělý vodopád na řece Bílá Opava a poseděli v jedné lázeňské kavárničce. V odpoledních hodinách posledního srpnového dne jsme předali vnuky rodičům. Pro kluky skončily prázdniny a pro nás dovolená.

 A za deset měsíců možná opět někam s vnuky vyrazíme.

cestování vnoučata
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Aničko, kluci jsou asi pěkní rošťáčci, viď. A u babičky s dědou je jim určitě dobře a tak to je správné. Prázdninám a výletům s vnoučaty zdar!
Hana Rypáčková
Prázdniny s vnoučaty mě vždy tak bavily...Už ta banda odrostla a mít jednoho- to není ono. Tak zase budete mít Aničko další a další prázdniny - kluci budou ještě hlídací dlouho.
Anna Čípová
Moc, moc děkuji za vaši odezvu. Majko, Jani a pane Vesecký, v Jeseníkách je opravdu krásně a to je neznám tak dobře jako vy, i když se tam stále vracíme. Loni jsme s kluky prošli vodopády Bílé Opavy a to je pro mně nejkrásnější kout Jeseníků. Zdeňku, červené saranče jsem viděla poprvé. Jsme rádi, že kluci s námi chtějí trávit část prázdnin. Paní Lidmilko, děkuji za přání.
Lidmila Nejedlá
Aničko, šťastní to kluci, že mají tak obětavé prarodiče. Přeji štěstí Vaší rodině.
Jana Šenbergerová
Aničko, těší mě, že se vám v Jeseníkách líbilo. My pro změnu navštívili Valašsko a také byli okouzleni. Fotky ale máte mnohem lepší.
Zdeněk Karlík
Anni, fotky nádhera , ty sarančata vůbec neznám ,tady u nás jsem taková snad ani neviděl
Alena Vávrová
Aničko, prázdniny s vnoučaty - nádhera, jakou asi nezažiju...a kluci vás nezapřou ;-). Karlovu Studánku také znám a věřím, že se tam zase podívám. Je tam moc krásně. Díky za inspirativní počtení a fotky.
Eva Balúchová
Vaši vnoučci mají štěstí ,že se jim tak věnujete.Určitě budou dlouho a rádi vzpomínat na prázdniny s vámi.Fotky máš krásné,hlavně Filipovické louky.
Naděžda Špásová
Aničko, moc hezké fotky a určitě se povedly i vaše prázdninové pobyty. *****
Marie Seitlová
Aničko krásně jste zahájili a ukončili prázdniny. A poznali jste i Jeseníky z druhé strany. Kluci si to užili, viz fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.