Zahrada před bouří
FOTO: autorka

Zahrada před bouří

10. 6. 2016

Mám ráda naši zahradu a ráda o ní píšu.  Neděle, pokud to čas a počasí dovolí a pokud nejsme na nějakém výletě, většinou trávíme tam. Tak tomu bylo i 5.6.2016. Hlásili sice bouřky, ale máme se kde schovat, tak proč nevyužít slunce, které docela pražilo.

A meteorologům to opět vyšlo. Pobíháme po zahradě, povalujeme se na lehátku, prohodíme pár slov se sousedem, jak jinak než o dešti, a napadne nás zvednout hlavu. Málem mě to porazilo. Od jihu se valilo něco neuvěřitelného. Hradba mraků byla celistvá a tmavě šedá, ale v kontrastu se zelení stromů a keřů to působilo neuvěřitelně. Popadla jsem foťák  a cvakala a cvakala, dokud mě nezahnal slejvák, kroupy a bouřka.

Za doprovodu hromu, deště a krup jsme si snědli své buřtíky na grilu, nasbírali pár krup jako ukázku, obhlédli, jestli ty bílé potvory nenapáchaly nějakou škodu, sbalili sebe a pejsky a jeli zase pěkně domů.

Jak rychle bouřka přišla, tak rychle i odešla. Moc se mi líbil kontrast té šedi a všeho zeleného okolo a schováni na terase jsme obdivovali i tu bílou jednolitou clonu, které se říká déšť a která úplně zakryla protější kopce za Labem.

Přeji všem krásné léto bez průtrží mračen a záplav. Postačí jen lehce svlažující teplý deštík.

příroda zahrada
Hodnocení:
(4.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ivan Petroušek
Pohotové,tak to má být
Eva Mužíková
Naďko, fotky se Ti opravdu povedly, nejvíc se mi líbí- bouřka odchází...
Zdenka Jírová
Krásné fotky.
Naděžda Špásová
Evi, naštěstí neudělaly nic, Hanko R., kopec asi jméno nemá. Jsou to prostě jen kopce v Brné nad zahradami.
Ladislav Vesecký
Pěkné fota.
Eva Balúchová
Naďo,máš krásné fotky,dobře,že jsi bouři nafotila.Já se bouřek moc bojím,ale dívat se jak se žene je pěkné.A takové kroupy jsem ještě neviděla.Neudělaly vám v zahradě neplechu?
Hana Rypáčková
Jak přišla - tak odešla...Jak se jmenuje ten kopec??? Hezké prostředí...Máš na co koukat. Buď ráda, že nemáte újmu. Stále se potýkám s poničeným hrachem a jahody a jiné odrbané ovoce. Měli jsme kroupy jako první a jen jako cvrnkací kuličky, ale hustě a bez deště. Ale taky mám ráda zahradu. Baví mě tam vařit a to vše po staru na plotně..Bez myčky.
Naděžda Špásová
Děkuji za příspěvky. To bylo vůbec zvláštní. Ty kroupy končily na konci zahrady, takže aut na parkovišti se nedotkly. Naštěstí nepadaly hustě, ale skákaly jak gumové.
Jana Šenbergerová
Mám bouřku ráda, pěkně se po ní vyčistí vzduch. Jen se mi nelíbí, že ty současné tak často přinášejí zkázu. Při pohledu na ty kroupy ani nemohu uvěřit, že nerozbily všechno na maděru. Podobné ať se nejen vaší zahrádce raději vyhýbají.
Alena Várošová
oprava .Hlavně že,kroupy neudělaly.....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...