Zahrada před bouří
FOTO: autorka

Zahrada před bouří

10. 6. 2016

Mám ráda naši zahradu a ráda o ní píšu.  Neděle, pokud to čas a počasí dovolí a pokud nejsme na nějakém výletě, většinou trávíme tam. Tak tomu bylo i 5.6.2016. Hlásili sice bouřky, ale máme se kde schovat, tak proč nevyužít slunce, které docela pražilo.

A meteorologům to opět vyšlo. Pobíháme po zahradě, povalujeme se na lehátku, prohodíme pár slov se sousedem, jak jinak než o dešti, a napadne nás zvednout hlavu. Málem mě to porazilo. Od jihu se valilo něco neuvěřitelného. Hradba mraků byla celistvá a tmavě šedá, ale v kontrastu se zelení stromů a keřů to působilo neuvěřitelně. Popadla jsem foťák  a cvakala a cvakala, dokud mě nezahnal slejvák, kroupy a bouřka.

Za doprovodu hromu, deště a krup jsme si snědli své buřtíky na grilu, nasbírali pár krup jako ukázku, obhlédli, jestli ty bílé potvory nenapáchaly nějakou škodu, sbalili sebe a pejsky a jeli zase pěkně domů.

Jak rychle bouřka přišla, tak rychle i odešla. Moc se mi líbil kontrast té šedi a všeho zeleného okolo a schováni na terase jsme obdivovali i tu bílou jednolitou clonu, které se říká déšť a která úplně zakryla protější kopce za Labem.

Přeji všem krásné léto bez průtrží mračen a záplav. Postačí jen lehce svlažující teplý deštík.

příroda zahrada
Hodnocení:
(4.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Moc krásné fotky Naďo,ty se tedy povedly.Hlavně,ýe kroupy neudělal nějakou větší škodu.5*
Alena Vávrová
Také ráda fotím přírodní živly v akci. Ale takhle velké kroupy jsem ještě tady nezažila. Jen jednou těch malých bylo tolik, že jsem je odhazovala od dveří do chaty lopatou.
Helena Votíková
Naďo fotky se ti povedly. U nás to vždy stáhne Labe a zatím se nám buřiny vyhýbají.
Alena Tollarová
Naďo, udělala jsi dobře, že jsi ty ledové koule vyfotila s porovnáním s desetikorunou, protože to se asi těžko dá vyprávět. To se musí vidět. Nás něco podobného vyhnalo od grilu ve středu, ale kroupy zaplať pán bůh nebyly.
Zuzana Pivcová
To jsou fascinující záběry přírodní síly, i když stát někde pod stromem bych zrovna nechtěla. A ty kroupy! Když jsme vyjeli z Loučné na motorce, obloha se prudce zatáhla a začalo....no, myslela jsem si, že pršet, dokud jsem nedostala pecku mezi obočí. Byla to kroupa. A to byl začátek mého konce jízdy na motorce a skončila jsem ve vlaku.
Lenka Hudečková
Naďo, to je docela síla. My jsme tu měli zatím jen jednu takovou šílenou bouři, jinak spíš klid nebo jemný deštík. Pěkné fotky, máš pravdu, že kontrast je velmi působivý. ***** :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.