Zahrada před bouří
FOTO: autorka

Zahrada před bouří

10. 6. 2016

Mám ráda naši zahradu a ráda o ní píšu.  Neděle, pokud to čas a počasí dovolí a pokud nejsme na nějakém výletě, většinou trávíme tam. Tak tomu bylo i 5.6.2016. Hlásili sice bouřky, ale máme se kde schovat, tak proč nevyužít slunce, které docela pražilo.

A meteorologům to opět vyšlo. Pobíháme po zahradě, povalujeme se na lehátku, prohodíme pár slov se sousedem, jak jinak než o dešti, a napadne nás zvednout hlavu. Málem mě to porazilo. Od jihu se valilo něco neuvěřitelného. Hradba mraků byla celistvá a tmavě šedá, ale v kontrastu se zelení stromů a keřů to působilo neuvěřitelně. Popadla jsem foťák  a cvakala a cvakala, dokud mě nezahnal slejvák, kroupy a bouřka.

Za doprovodu hromu, deště a krup jsme si snědli své buřtíky na grilu, nasbírali pár krup jako ukázku, obhlédli, jestli ty bílé potvory nenapáchaly nějakou škodu, sbalili sebe a pejsky a jeli zase pěkně domů.

Jak rychle bouřka přišla, tak rychle i odešla. Moc se mi líbil kontrast té šedi a všeho zeleného okolo a schováni na terase jsme obdivovali i tu bílou jednolitou clonu, které se říká déšť a která úplně zakryla protější kopce za Labem.

Přeji všem krásné léto bez průtrží mračen a záplav. Postačí jen lehce svlažující teplý deštík.

příroda zahrada
Hodnocení:
(4.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.