V mechu a kapradí

V mechu a kapradí

1. 10. 2015

A už tu máme to období strachu. Ptáte se proč? Je přeci podzim a to se my, houbičky, bojíme lidiček. Chodí si po lese, snaží se nás najít a pak nás snědí na másle, jako smaženici nebo snad dokonce na řízečky. 

A toho rámusu co nadělají. Stále na sebe pokřikují a volají. Jen malé množství lidí jde potichoučku a ti jsou více nebezpeční. Nejsou slyšet a my, houbičky, nemáme čas se schovat do trávy a mechu. A tak letos, když už konečně zapršelo a přišel ten náš čas, musíme být oparné.

Prosím, lidičky zlatí, buďte v lese opatrní a tišší. Neplašte zvěř a dopřejte lesu a ptáčkům lesní klid. A nezapomeňte, že odpadky do lesa nepatří.

Děkují vám vaše HOUBIČKY!

 


fotografování houby Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Byli jsme na houbách toto pondělí. Našli jsme václavky a nějaké suchohřiby. Byla jsem nadšená a chtěla jsem jít dnes zase, ale musela jsem dopoledne na ortopedii a odpoledne před deštěm posbírat ořechy. Stihla jsem to, pak začalo pršet. Ale v sobotu půjdu a basta.
Eva Mužíková
Kdo z vás může jezdit na houby tramvají??? Nasednu, vystoupím na páté zastávce přímo v lese. Překročím koleje, vydrápu se asi dvoumetrovou strání a jsem na místě...To byl včerejší zážitek. Jen jsem kousek popošla, už na mne koukaly dva hřiby. Šli jsme s Berťasem proti směru jízdy a kochali se nádherným lesem. Všude obrovské mechem pokryté balvany, spousta spadaných stromů a hlavně houby. Než jsme došli na zastávku, měla jsem košíček skoro plný. Hup do tramvajky a spokojeně domů. Co lepšího si přát.
Hana Rypáčková
Ano- jako ve Švýcarsku, kde jsou liché týdny, kdy se houby nesbírají, aby nezmizely z přírody.S dodržuje se to.
Jaroslava Handlová
Maruško, včerejší slunečný den mne znovu vytáhl do přírody. Vykračovala jsem si měkoučkým mechem, ale hlavičku na mne vystrčily pouze dva křemenáčci a jeden maličký pravý hříbeček. Bohužel, počet nalezených odhozených odpadků převyšoval počet nasbíraných hub. Ale i tak jsem nezapomněla lesu poděkovat za jeho přívětivost.
Soňa Prachfeldová
Milé houbičky, slibuji, že podhoubí zanechám, tak už na mě vykoukněte ! Jsem ukázněná a budu i nadále v přírodě .
Marie Novotná
Nešlo ani o ekologii,ale když jsem to viděla.......Koukni na profil,máš tam adresu houbiček :)
Lidmila Nejedlá
Maruško, Tvoji ekologickou výzvu respektuji. Ale Ty jsi nás nabudila! Kde že rostou???
Alena Vávrová
Maruško, moc hezké! Já se asi letos s houbičkami zcela minu, tak jsem ráda alespoň takto potěšila oči.
Jana Šenbergerová
Letos? Snad to také zkusíme, třeba budeme mít štěstí.
Marie Novotná
Houbičky jsou focené letos 28.9.Teprve nyní tady na Vysočině začaly růst.Toulám se často a ráda.Při procházce lesem mne napadlo,že by se o tom dalo něco napsat a tohle z toho vzniklo.Děkuji za hezké komentáře.Álo,ten pekáček je taky po mamince.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...