Setkání i60 s Čechem na Řípu

Setkání i60 s Čechem na Řípu

3. 9. 2015

Vážené myší veličenstvo,
dávám výpověď z působiště pod Řípem, vedeného pod katastr. číslem 6029/2015. My, myši jsme velice tolerantní a na ledacos zvyklé, ale včerejšek - datumově 2.9.2015 - byl vyvrcholením a důvodem k mé stížnosti. Žádám o přemístění do jiné lokality, protože včerejšek mi odebral všechny myší nervy, sluch, zrak...a ideály o lidech!

Už u úpatí bylo zřejmé, že přicházející výprava senilních babek a dědka pro nás bude náročná. Hulákali na sebe jako hluší a překřikovali zpěv ptáků. Musela jsem se červenat a zakrývat myšátkům ouška, když spustili ten vodopád vtipů a někdy opravdu hodně peprných. Doufala jsem, že konečně zavřou huby, když nahoře pod rotundou vytáhla taková liška ryšavá krabice s jídlem a všem nabízela. Nejen že nemlčeli ani při tom žrádle, ale navíc nám ni drobek nenechali. K dovršení všeho vlezli do rotundy a na rozdíl od jiných slušných návštěvníků tichounce rozjímajících, ta nejuřvanější začala vykřikovat, že vidí zemi medem a strdím oplývající a já měla strach, že rotunda spadne.

Ta uřvaná toho evidentně neměla dost a na vyhlídce tu Čechovu slavnou pasáž opakovala ještě asi pětkrát. Asi tam ta podivná seniorská parta natáčela nějaký film, protože stále bylo slyšet, že to ve videu není a uřvanice v rouše s nápisem ČECH znova a znova vyřvávala: 

Bratři a setry, kteří jste nejednou snášeli se mnou těžké trudy cesty po neschůdných lesích,  konečně jsme přišli do této vlasti, kdysi osudem nám přeurčené. Pohleďte, to je ta země zaslíbená, země nikomu nepoddaná, v lesích lovné zvěře a ptactva plná, oplývající medem a strdím a jak sami pozorujete, podnebím k obývání příjemná. Vody jsou všude hojné a nad obyčej rybnaté. Zde se vám nebude ničeho nedostávati, protože nikdo vám nebude škoditi...
 
Ta parta uřvanců nezavřela huby ani při cestě zpět a když dokonce začala zpívat sprostonárodní písničky, má trpělivost dospěla k vyvrcholení a píšu tuto žádost. Doufám, že bude naší početné rodině vyhověno a budeme moci přesídliti do klidnější lokality.
 

Přidáváme video, které nahrála paní Lidmila Nejedlá:


cestování i60.cz výlet
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Kdo nakoukne a rád by se podíval na fotky, tak je má na svém profilu např. Radek Cakl: Dobývání Řípu expedicí íčkařů.
Alena Tollarová
Po čase jsem se k Helenčině vyprávění o naší výpravě na Říp vrátila. A ejhle. Všechny fotky se od článku ztratily. Není tu ani jedna. Škoda.
Libor Farský
To by mne, Helenko, fakt zajímalo nakolik dokázaly učitelky češtiny na základce ocenit Váš skvělý humor. Ten máte zřejmě od malička, měla byste dostávat jedničky - i kdyby se do slohu třeba vloudila hrubice...
Helenka Vambleki
V hlavě ve vlaku z Roudnice jsem sice byla plná dojmů z Řípu, ale hlavně jsem se těšila na setkání se sestřenicí. Pak se kecalo do tří do rána - za těch třicet let se přece dost událo. Ráno povídám, kruci, dostala jsem úkol, nesmím zklamat, tak honem, jak to napsat, jen ať to není stylem přijeli jsme, vylezli jsme, slezli jsme, odjeli jsme :-) :-) :-) Takto jsem nepsala ani slohy na základce a vždy k popisu události hledám jiný, neotřelý způsob podání.
Alena Tollarová
Helenko, já si čtu už po několikáté Tvůj, pardon, myščin, text a pořád se chechtám. Líhl se Ti v hlavě už ve vlaku směr Děčín? Jo, závislost, to je ono. :)
Hana Rypáčková
Video je taky super....Jste dobré hérečky....Helenka byla jistě rejža a chopila se hlavní role...A koukala jsem , jak je rotunda počmáraná.Vím , že ne od vás...To by tam bylo íčko 60..
Libor Farský
Vy jste tak bezvadná parta a dík patří Honzovi Raškovi, který vše stmeluje, ačkoliv je o generaci mladší. Já si tu smutním, že jsem tak daleko od vás všech a navíc bych kvůli bolestem v zádech nevylezl ani na říp s malým "ř". Ze srdce vám to přeji a fandím vašim dalším setkáním.
Alena Tollarová
Evičko, však jsme na vás oba vzpomínali. Tak pac
Eva Mužíková
Přestože již delší dobu " abstinuji" na íčku, nedalo mi, abych tentokrát nenakoukla. Děkuji Růžence za zprostředkování vašeho setkání, velice jsem se potěšila pohledem na známé tváře. Určitě jste si všichni užili krásný den, fotky mluví za vše. Upřímně říkám, je mi to moc a moc líto, že jsme nebyli s Bertíkem mezi vámi .... tak snad příště..
Eva Balúchová
Lidu,video se ti fakt povedlo,díky.Helenka je výborná herečka.Moc jsem se nasmála a koukala jsem,že vy taky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...