Setkání i60 s Čechem na Řípu

Setkání i60 s Čechem na Řípu

3. 9. 2015

Vážené myší veličenstvo,
dávám výpověď z působiště pod Řípem, vedeného pod katastr. číslem 6029/2015. My, myši jsme velice tolerantní a na ledacos zvyklé, ale včerejšek - datumově 2.9.2015 - byl vyvrcholením a důvodem k mé stížnosti. Žádám o přemístění do jiné lokality, protože včerejšek mi odebral všechny myší nervy, sluch, zrak...a ideály o lidech!

Už u úpatí bylo zřejmé, že přicházející výprava senilních babek a dědka pro nás bude náročná. Hulákali na sebe jako hluší a překřikovali zpěv ptáků. Musela jsem se červenat a zakrývat myšátkům ouška, když spustili ten vodopád vtipů a někdy opravdu hodně peprných. Doufala jsem, že konečně zavřou huby, když nahoře pod rotundou vytáhla taková liška ryšavá krabice s jídlem a všem nabízela. Nejen že nemlčeli ani při tom žrádle, ale navíc nám ni drobek nenechali. K dovršení všeho vlezli do rotundy a na rozdíl od jiných slušných návštěvníků tichounce rozjímajících, ta nejuřvanější začala vykřikovat, že vidí zemi medem a strdím oplývající a já měla strach, že rotunda spadne.

Ta uřvaná toho evidentně neměla dost a na vyhlídce tu Čechovu slavnou pasáž opakovala ještě asi pětkrát. Asi tam ta podivná seniorská parta natáčela nějaký film, protože stále bylo slyšet, že to ve videu není a uřvanice v rouše s nápisem ČECH znova a znova vyřvávala: 

Bratři a setry, kteří jste nejednou snášeli se mnou těžké trudy cesty po neschůdných lesích,  konečně jsme přišli do této vlasti, kdysi osudem nám přeurčené. Pohleďte, to je ta země zaslíbená, země nikomu nepoddaná, v lesích lovné zvěře a ptactva plná, oplývající medem a strdím a jak sami pozorujete, podnebím k obývání příjemná. Vody jsou všude hojné a nad obyčej rybnaté. Zde se vám nebude ničeho nedostávati, protože nikdo vám nebude škoditi...
 
Ta parta uřvanců nezavřela huby ani při cestě zpět a když dokonce začala zpívat sprostonárodní písničky, má trpělivost dospěla k vyvrcholení a píšu tuto žádost. Doufám, že bude naší početné rodině vyhověno a budeme moci přesídliti do klidnější lokality.
 

Přidáváme video, které nahrála paní Lidmila Nejedlá:


cestování i60.cz výlet
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%