Bramborové placky
s ovocem

Bramborové placky
s ovocem

20. 7. 2015

Léto vrcholí, ovoce dozrává, a přestože zavařujeme a vaříme marmelády, vyrábíme zmrzliny i ovocné poháry, seč nám síly stačí, dozrává další a další. Slunce sálá a sálá, trávit mnoho času u sporáku se nám nechce. Využijme tedy čerstvé ovoce na přípravu rychlé večeře.

Ingredience
4 střední brambory,
1 vejce
polotučný tvaroh,
hrubá mouka
dětská krupička
ovoce ze zahrádky
olej a sůl

Postup
Nastrouháme uvařené a oloupané brambory. Přidáme vajíčko, sůl, tvaroh, mouku, krupičku a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme váleček, který rozkrojíme na 8 kousků. Utvoříme malé placičky a usmažíme na oleji. Oslazeným tvarohem potřeme placičky a navrch poklademe čerstvé ovoce ze zahrádky. Rychlá nenáročná večeře. A je to mňamka.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milá Dagmar - opravdu jste nikdy nejedla brambor. placky, nebo jen to "provedení" s ovocem? Bramborová placka s chutnými domácími škvarky nebo z farmář.trhu ( z obch.řetězce NE) = to je opravdu pochoutka! A co takhle bramborák s květákem? Zbylo mi několik vařených růžiček květáku- co s nimi? a zrodil se nápad: 1 velká brambora, nastouhat a přidat vše, co do těsta bramboráku. Růžičky květáku hodně rozmačkat a vmíchat do těsta. Smažené bramboráky chutnaly nejen mně, ale i fence (co hlídám)! Nevadilo jí, že např. místo salámku je v bramboráku "jen" květák.
Dagmar Bartušková
Dano, udělala jsi mi chutě na tu placku i v tak pozdní hodinu. Alespoň kousíček bych si uštípla. Nikdy jsem jí nejedla, akorát znám písničku ...bramborovou placku se škvarkama... :)
Alena Vávrová
Dani, tak bramborové placky, ty já ráda a dostala jsem na ně chuť!
Alena Várošová
Dělám několik druhů bramborových placek,jak z vařených,tak i syrových brambor,ale takové neznám.Určitě je paní Dano vyzkouším děkuji.
Zdenka Jírová
To je dobrý a chutný recept. Rychlovky mám ráda.
Květoslava HOUDKOVÁ
Občas dostanu chuť i na "pohádku mládí" = krupicovou kaši. Někdy udělám více, než je můj "hlad" - kaše zbyde - co s tím? Rovněž: 1 vejce, polohrubou mouku, špetku soli a trochu cukru - a už smažím malé placičky + džem, ovoce, kompot ap. J ó - stane se: Otevřu ledničku, "vyběhne" na mne nejdřív zima a pak nějaké zbytky = a panečku, to jsou pak recepty !! Co dům dal, ale přesto je to k jídlu.
Alena Tollarová
Bramborové placky si občas děláme, ale takto je ochutit, to slyším poprvé. Určitě vyzkouším.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.