Náruč plná lásky aneb
Pomůžete pejskům, prosím?

Náruč plná lásky aneb
Pomůžete pejskům, prosím?

11. 7. 2015

Časopis Psí kusy kupuji jen někdy, ale nyní č. 7 mne jistě ne náhodou přitahovalo. Že by ta šťastná sedmička?

Již v obchodě, kde jsem do něj nahlédla, mne zaujal článek o domově pro týrané psy Rafael. Má příznačné jméno, archanděl Rafael přece pomáhá, stejně jako Iva Volková všem "svým" chlupáčům, které zachraňuje od týrání. 

V této zemi nejsou jen psi v útulcích, kterým můžeme dát domov a lásku, ale bohužel jsou zde i týraní psi, často v uboženém stavu, vyhublí, kteří ztratili víru v dobro člověka a mají nalomené psí dušičky.
Je tu ale pro ně paní Iva, která jim psí duši léčí a vrací jim zas víru v člověka a připravuje je na ten lepší, šťastný život.

Najdou u ní rehabilitace, masáže, ale hlavně lásku, kterou tak postrádají, aby se dostali z traumat, která prožili. A vyléčení fyzicky i psychicky se pak dostávají k novým dobrým páníčkům a mohou tak vykročit vstříc šťastnému životu zas.

Letos se domov Rafael bude v srpnu stěhovat na nový pozemek blíže k Českým Budějovicům do Hamru u Doudleb do krásného a klidného prostředí v blízkosti řeky Malše. Na koupi pozemku je zřízena veřejná sbírka: účet na nový pozemek: 2200502362/2010, kdo ze čtenářů může, přispějte prosím na dobrou věc.
Na č.účtu společnosti - 2500762609/2010 můžete popř. přispět také. 

Jak to tak v životě bývá, většinou přispívají obyčejní lidé, kteří toho sami moc nemají. Přispějí prosím i podnikatelé a lidé movití?

Paní Iva chce rozšířit pokojíčky pejsků o dalších 8, které jsou raritou v celé Evropě. V zimě vytápené, s oknem a výhledem. Také by všichni pejsci měli mít svůj vlastní výběh. Paní Iva chce zřídit i rehabilitační lázně pro psy, rozšířit péči o staré nemocné psy, kterých se lidé zbavují, aby ještě poznali ve stáří lásku a pohlazení.

Iva se stará o pejsky 24 hod. denně, domů se dostane tak jednou za tři týdny. Třikrát denně pejsky venčí, takže o "turistiku" má vystaráno. Vlastně by se jí jistě hodila pomoc třeba na venčení pejsků, ale kdyby mohla mít i zaměstance a střídat se s ním třeba po týdnu, či 14 dnech, to by bylo jistě skvělé. Řeknu vám, já bych se tím zaměstnancem ráda stala ihned. Lepší povolání bych nenašla, pomohla bych a ještě by to i mně naplnilo a rozzářilo život. Bez výplaty by to ale nešlo a tu bez pomoci sponzorů Iva vyplácet nemůže.

Tak zatím uvažuji aspoň o dovolené, že bych Ivě pomohla s venčením pejsků a podobně. Jen ještě musím vyřešit, kde budu s mou fenkou Meginkou spát na jihu Čech co nejblíže domovu Rafael.

Snad nám Vesmír požehná a nocleh někde poblíž najdeme, a budu tak mít možnost otevřít své srdíčko pejskům v domově a poznat se i s paní Ivou. Cesta to sice nebude jednoduchá, také bude záležet na počasí, nemám auto, zřejmě nejdříve zamíříme do Prahy, pak do Budějovic a pak nějak do domova.

Chcete-li i vy, čtenáři pomoci, ať už finančně, či venčením pejsků nebo si budete chtít nějakého osvojit, kontaktujte Ivu Volkovou na e-mail: rafael@rafael-ops.cz.

A popřejme Ivě, pejskům a domovu, nechť je ochraňuje archanděl Rafael a nechť se jim všem vrací láska, kterou Iva rozdává. Sama Iva neměla vždy lehký život, přišla o syna, byla vážně nemocná, ale právě tyto rány života jí ukázaly směr cesty a cíl nejen Buddhistů činit všechny bytosti šťastnými.

Eva Krausová a její fenka Meginka, která už domov našla, jejíž panička cíl cesty stále hledá, kéž by byl právě u Ivy a mohla tak rozdávat lásku všem jejím pejskům...a pohladit na duši i paní Ivu.
  
   

      
    

domácí mazlíčci charita
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Radovan Cakl
Asi si rozzlobím řadu lidí, ale musím reagovat jako člověk, který má rád lidi i zvířata. Měl jsem jezevčíka, kterého mi připomíná Bertík. Opustil nás ve 14 letech. Z poslední návštěvy veterinární kliniky, po řadě vyšetření, odběrů a rozborů ho pustili s radou, dávat do pelechu láhve s teplou vodou a každou čtvrthodinu se mu snažit vpravit do tlamky několik lžiček nějakého roztoku, prý je dehydrovaný. Ve 3hod. v noci to vzdal. Člověk, když se dostane do podobné situace, ať vlastní vinou, nebo cizím zaviněním (např. bezdomovec), má za jistých podmínek nárok na nocleh a přiměřenou stravu, většinou 1x denně, v různých charitativních organizacích. Stejně tak psí útulek zajišťuje, aby měl pes kde složit hlavu, dostal potravu, veterinární péči a možnost pohybu, ať už výběh, nebo venčení s člověkem. Pořádat veřejné sbírky na cokoliv NAD TENTO STANDARD mi připadá nemravné. Stejně jako přeposílané maily s číslem účtu a žádostí o peníze na jakýkoliv účel, vzbuzující v adresátovi pocit viny a špatného svědomí, když nepomůže. Když majitel pro svého psa zařídí vlastní pokoj s výhledem na řeku, ústředním topením a zlatým patníkem, je to jeho věc, když to jde z jeho kapsy. I když i to mi připomíná římského císaře Caligulu, který nechal postavit pro svého koně stáj z mramoru, obdaroval ho domem s nábytkem a sluhy, a plánoval ho jmenovat římským konzulem. Caligula ovšem trpěl určitým typem šílenství.
Eva Krausová
Evi M., máte pravdu, týraná zvířata živoří jen kvůli lidem. Ve volné přírodě je vše přirozené, zvířata jiným zvířatům nebližují jako lidé, jde tam vždy jen o přežití. Nikdo zde druhé nenutí, aby přispěli právě na bezbranná zvířata. Ostatně já sama uvažuji o kurzu canisterapie s mou fenkou Meginkou, myslím, že je na toto jak dělaná, má ráda lidi a rozdává lásku všem,třeba i mé sousedce paní Vlastičce, která mi pomáhá Megí venčit když jsem v práci, i jí přináší radost do života,když jsou spolu. A pak bychom mohly v rámci canisterapie společně pomáhat starším osamoceným lidem, kterým by přinesla radost a energii do života, protože často netrpí ani tak finančně, jako spíš emociálně, že bývají sami. A o tom přece život je, žít v souladu se všemi a rozdávat lásku.Pomáháte Evi na správném místě a patří Vám za to dík.
Eva Mužíková
Nežli jsem se dostala ke psaní, některé z vás napsaly totéž, co jsem měla v úmyslu napsat já. Je určitě záslužné přispívat do různých fondů určených pomoci lidem. To ano. Ale zvířata se do svízelných situací dostávají nezodpovědným chováním nás, lidí. Nejdříve je k sobě připoutají a pak odkopnou. Týrání hladem a bitím je neomluvitelné, zvíře se bránit nedokáže. Ve volné přírodě by k tomuto jevu nedošlo, přežívají silní a zdraví jedinci, ale vše se vyvíjí přirozenou cestou. Takže když se najde cesta, jak těmto bezbranným tvorům pomoci, proč hned srovnávat, kdo pomoc více potřebuje. Nikdo vás přece nenutí, je to jen a jen otázka vlastního rozhodnutí. Já mám jasno...Poskytuji pomoc materiální - krmení, deky, pomoc při venčení, hledání nových majitelů....a jsem na to docela i pyšná...
Eva Krausová
Myslím, že rozdělovat lásku, že někdo má rád lidi více než zvířata, s tím se tedy vůbec neztotožňuji-láska je jen jedna pro všechny bytosti, ono se nenadarmo říká, že kdo má rád zvířata/psy/ má rád i lidi a naopak. Zvířata naši pomoc potřebují, protože se o sebe nemohou postarat sami a jen právě lidi mohou za to, v jakém stavu se nacházejí a živoří...A malá plemena zvláště ta krátkosrstá potřebují v zimě vyhřívaný prostor v mrazech, na to nemusím být zvěrolékař. Ano, jsou u nás i lidé, co potřebují pomoc, z mého hlediska hlavně ti starší a osamocení ve velké nouzi, ale lidé se většinou umí o sebe postarat sami na rozdíl od zvířátek. I proto jsem já pomohla fence Megince z útulku a ona dává tolik potřebnou lásku i mě. Takže děkuji Evo M.,Hano R.,Zuzanko P.,Mileno D. ad.
Eva Mužíková
To je opravdu věc názoru... já mám tento: Kéž by bylo takových obětavých lidiček více.
Soňa Prachfeldová
Je mi moc líto každého opuštěného zvířátka, co jen kočiček a psů jsme dávali do útulku a rozdávali po obci a odpouštěli poplatky. Majitelka útulku v tom našla smysl svého života a pejskové potřebují hlavně lásku, nadstandartní péči až tak ne. Přesto jí držím palce, aby vše utáhla a sehnala i sponzory !
Jarmila Komberec Jakubcová
Milá Vando, lépe bych to nenapsala. Mám pejsky a kočičky moc ráda ale nic se nesmí přehánět.I já zvířata mám ráda ale lidi více.
VANDA Blaškovič
...pokojíčky pro psy, vytápěné, s oknem a výhledem...? Pro mne absurdní. Kdyby tato akce byla pro týrané děti a seniory přispěji z fleku. Takto ne. Co je moc, je moc. Já bych takto doporučovala pomáhala lidem. A paní Evo, snad se pro vás najde nějaká komůrka bez požehnání vesmíru. Toto moje vyjádření není určitě proti vám paní Krausová. Tak to i prosím berte. Zvířata mám ráda, ale lidi více.
Hana Rypáčková
Přispíváme strakonickému útulku.Hodně pomáhají dobrovolníci,děti mládež, hlavně s venčením a cvičením se psy.....Pomáhají i pejskyády- výtěžek jde na útulek.Také město se snaží , aby útulek nestrádal..
Zuzana Pivcová
Také mě to oslovilo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.