Náruč plná lásky aneb
Pomůžete pejskům, prosím?

Náruč plná lásky aneb
Pomůžete pejskům, prosím?

11. 7. 2015

Časopis Psí kusy kupuji jen někdy, ale nyní č. 7 mne jistě ne náhodou přitahovalo. Že by ta šťastná sedmička?

Již v obchodě, kde jsem do něj nahlédla, mne zaujal článek o domově pro týrané psy Rafael. Má příznačné jméno, archanděl Rafael přece pomáhá, stejně jako Iva Volková všem "svým" chlupáčům, které zachraňuje od týrání. 

V této zemi nejsou jen psi v útulcích, kterým můžeme dát domov a lásku, ale bohužel jsou zde i týraní psi, často v uboženém stavu, vyhublí, kteří ztratili víru v dobro člověka a mají nalomené psí dušičky.
Je tu ale pro ně paní Iva, která jim psí duši léčí a vrací jim zas víru v člověka a připravuje je na ten lepší, šťastný život.

Najdou u ní rehabilitace, masáže, ale hlavně lásku, kterou tak postrádají, aby se dostali z traumat, která prožili. A vyléčení fyzicky i psychicky se pak dostávají k novým dobrým páníčkům a mohou tak vykročit vstříc šťastnému životu zas.

Letos se domov Rafael bude v srpnu stěhovat na nový pozemek blíže k Českým Budějovicům do Hamru u Doudleb do krásného a klidného prostředí v blízkosti řeky Malše. Na koupi pozemku je zřízena veřejná sbírka: účet na nový pozemek: 2200502362/2010, kdo ze čtenářů může, přispějte prosím na dobrou věc.
Na č.účtu společnosti - 2500762609/2010 můžete popř. přispět také. 

Jak to tak v životě bývá, většinou přispívají obyčejní lidé, kteří toho sami moc nemají. Přispějí prosím i podnikatelé a lidé movití?

Paní Iva chce rozšířit pokojíčky pejsků o dalších 8, které jsou raritou v celé Evropě. V zimě vytápené, s oknem a výhledem. Také by všichni pejsci měli mít svůj vlastní výběh. Paní Iva chce zřídit i rehabilitační lázně pro psy, rozšířit péči o staré nemocné psy, kterých se lidé zbavují, aby ještě poznali ve stáří lásku a pohlazení.

Iva se stará o pejsky 24 hod. denně, domů se dostane tak jednou za tři týdny. Třikrát denně pejsky venčí, takže o "turistiku" má vystaráno. Vlastně by se jí jistě hodila pomoc třeba na venčení pejsků, ale kdyby mohla mít i zaměstance a střídat se s ním třeba po týdnu, či 14 dnech, to by bylo jistě skvělé. Řeknu vám, já bych se tím zaměstnancem ráda stala ihned. Lepší povolání bych nenašla, pomohla bych a ještě by to i mně naplnilo a rozzářilo život. Bez výplaty by to ale nešlo a tu bez pomoci sponzorů Iva vyplácet nemůže.

Tak zatím uvažuji aspoň o dovolené, že bych Ivě pomohla s venčením pejsků a podobně. Jen ještě musím vyřešit, kde budu s mou fenkou Meginkou spát na jihu Čech co nejblíže domovu Rafael.

Snad nám Vesmír požehná a nocleh někde poblíž najdeme, a budu tak mít možnost otevřít své srdíčko pejskům v domově a poznat se i s paní Ivou. Cesta to sice nebude jednoduchá, také bude záležet na počasí, nemám auto, zřejmě nejdříve zamíříme do Prahy, pak do Budějovic a pak nějak do domova.

Chcete-li i vy, čtenáři pomoci, ať už finančně, či venčením pejsků nebo si budete chtít nějakého osvojit, kontaktujte Ivu Volkovou na e-mail: rafael@rafael-ops.cz.

A popřejme Ivě, pejskům a domovu, nechť je ochraňuje archanděl Rafael a nechť se jim všem vrací láska, kterou Iva rozdává. Sama Iva neměla vždy lehký život, přišla o syna, byla vážně nemocná, ale právě tyto rány života jí ukázaly směr cesty a cíl nejen Buddhistů činit všechny bytosti šťastnými.

Eva Krausová a její fenka Meginka, která už domov našla, jejíž panička cíl cesty stále hledá, kéž by byl právě u Ivy a mohla tak rozdávat lásku všem jejím pejskům...a pohladit na duši i paní Ivu.
  
   

      
    

domácí mazlíčci charita
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Radovane C., paní Iva V. není /alespoň zatím/ má kamarádka-osobně se neznáme, článkem jsem chtěla jen pomoci domovu Rafael. E-mailová adresa není vymyšlená a základní informace jsem měla, jak je z článku patrné z časopisu Psí kusy. Pokud to povídání okolo pro Vás neznamená nic..., je smutné jen. A paní Ivu V. chápu, že z lidí je zklamána už jen pro přístup ke psům, kteří se k ní dostanou. Spíš nechápu, proč takový článek vůbec čtete a tak ze široka se k němu vyjadřujete, když máte na tuto věc negativní názor.Přesto Vám přeji abyste neztratil víru v lidi a potkával v životě jen ty dobré.
Eva Krausová
Radovane C., paní Iva V. není /alespoň zatím/ má kamarádka-osobně se neznáme, článkem jsem chtěla jen pomoci domovu Rafael. E-mailová adresa není vymyšlená a základní informace jsem měla, jak je z článku patrné z časopisu Psí kusy. Pokud to povídání okolo pro Vás neznamená nic..., je smutné jen. A paní Ivu V. chápu, že z lidí je zklamána už jen pro přístup ke psům, kteří se k ní dostanou. Spíš nechápu, proč takový článek vůbec čtete a tak ze široka se k němu vyjadřujete, když máte na tuto věc negativní názor.Přesto Vám přeji abyste neztratil víru v lidi a potkával v životě jen ty dobré.
Alena Tollarová
Radku, lépe jsi to napsat nemohl. Naprosto s Tvým komentářem souhlasím, stejně jako s Elenou. Nicméně děkuji i paní Ivě za doplňující vysvětlení k článku a přeji jí, aby potřebné peníze sehnala.
Elena Valeriánová
Souhlasí s Radkem, ale chápu i druhou stranu. Nerada přispívám na všelijaké spolky a organizace. Prostě proto, že příliš hodně lidí z toho profituje. To je stejné jako když mě bezdomovec žádá o dvacku na chleba, to mu raději ten chleba koupím a věřte, většinou ho tím naštvu. I do útulku byc raději dala pytel granulí než peníze na účet.
Radovan Cakl
Vážená paní ředitelko Volková. Cením si Vašeho vyjádření k tomuto článku. Pokud by Obecně prospěšná společnost Rafael, kterou řídíte, požádala redakci portálu i60.cz o bezplatné, třeba krátkodobé, zveřejnění článku o tomto útulku, s odkazem na povolenou sbírku ve prospěch o.p.s. Rafael, věřím, že by byla dohoda možná. Už s ohledem na to, jak velké množství „pejskařek“ je mezi přispěvatelkami. Stačilo by i napsání článku po zaregistrování, tak jak jste to učinila nyní. Jedním z výdobytků naší demokracie je, že každý si může pořídit psa, nejlépe drahého, nebo aspoň velkého, aby si majitel připadal důležitější, nebo jako vrtoch vlastních dětí. Pak zjistí, že to vyžaduje další finanční náklady a omezuje jeho dosavadní aktivity, a začne se za to mstít zvířeti. A protože (díky bohu?) neexistuje legální možnost se psa z tohoto důvodu zbavit, uváže zbídačeného psa a nechá ho na pospas okolnostem. Kdyby se každý zodpovědně staral o svého psa jako Eva Mužíková o Bertíka, Hana Rypáčková o Vendíka, Lidmila Nejedlá o Ajšu, paní Eva o Meginku a spousta dalších „íčkařek“ o své miláčky, nebylo by útulků třeba. To je to pověstné „Kdyby…“. Ale zpět k článku. Takto napsaný článek budí dojem, že se jedná o soukromou iniciativu pisatelky, která apeluje na city a lásku ke zvířatům, a tak shání peníze pro svou kamarádku. To povídání okolo neznamená nic. Stejně jako e-mailová adresa v době, kdy není problém založit společnost na vymyšlené adrese a na jméno člověka, který o tom nemá ani zdání, nebo prodat něčí dům, aniž by o tom jeho vlastník věděl. Proto se nedivte mé reakci, na podobné články bývám nedůvěřivý, až alergický. Případů zneužití důvěry lidí známe z TV a tisku celou řadu. Věřím, že to jako vysvětlení stačí, a že diskusi u tohoto článku můžeme, aspoň z mého pohledu, ukončit. Také Vám přeji vše dobré. Radovan Cakl
Rafael Rafael
Vážený pane Radovane Cakle, dovolte mi, abych Vám osvětlila příspěvek paní Evy Krausové. Jsem ředitelka obecně prospěšné společnosti "RAFAEL" První dočasný domov pro týrané psy- terapie, léčení a osvěta o.p.s. Jsme nezisková organizace, tedy žádný živnostník a žádný soukromý účet, jak uvádíte ve svém příspěvku. Mám povolení na veřejnou sbírku od krajského úřadu v Českých Budějovicích a každý rok probíhá pečlivá kontrola tohoto účtu. I Vy máte možnost nahlédnout do tohoto transparentního účtu na www.rafael-ops.cz v sekci veřejné sbírky. Tato sbírka je zcela dobrovolná. každý má možnost volby, komu přispěje. Pane Cakle, já jsem celý život milovala lidi. Ale nyní, když zachraňuji a léčím brutálně týrané psy, kterým lidé tak ublížili, když vidím, jak lidé ničí tuto nádhernou planetu, jak se navzájem zabíjejí, jak krutě trpí zvířata, tak o lidstvu začínám pochybovat. Přála bych Vám vidět, to utrpení, ty psychicky zlomené pejsky, pořezané, popálené od cigaret, zmlácené tak, že nemůžou chodit, podvyživené, že váží o polovinu méně, než by měli mít, staré pejsky, co byli život týraní a pak je lidé vyhodí v lese, možná by to s Vámi také otřáslo. A to vše mají na svědomí "lidé". Já si jen přeji, aby všechny bytosti na této planetě byly šťastné... Přeji Vám jenom vše dobré. Iva Volková RAFAEL
Radovan Cakl
Evo K., samozřejmě má celostátně známá a uznávaná Nadace Dobrý anděl svůj účet. Koncem letošního června měl přes 42,5 tisíce přispěvatelů, jejich příspěvky rozdělila téměř 2 tis. potřebných rodin a každá dostala na účet 4.632 Kč. Každý dobrý anděl dostává měsíční přehled o rozdělování financí, jméno, mailovou adresu, na které ji lze kontaktovat a většinou i fotografii rodiny, která v tom měsíci dostala jeho příspěvek. Uznejte, že je to něco jiného než soukromý účet živnostníka, který shání po lidech peníze na uskutečnění, nebo rozšíření svého podnikatelského záměru, lhostejno na jaký účel. NETVRDÍM, že je to tento případ, ale kontrola hospodaření s dary žádná, ŽÚ, nebo FÚ v lepším případě 1x za několik let. A když se podnikatelský záměr nezdaří z nedostatku vybraných peněz nebo nepřidělení stavebního povolení, nezbývá než investovat do půlroční plavby Pacifikem. A senioři, jak je u nás zvykem, budou naříkat, stále nepoučitelní, v televizi, jak je někdo připravil o peníze. Omlouvám se, jestli se Vás moje upřímnost dotkla. Pokud jste pozorně četla mé předešlé příspěvky, musíte vědět, že zvířata mám rád. Ale lidi, alespoň většinu, mám raději. Souhlasím s Lidmilou a její citací Exupéryho, který v Malém princi říká: Když si někoho ochočíš, musíš se o něho starat. Kdybychom si to vzali k srdci, nebudou psí útulky potřeba.
Eva Krausová
Lidmilko chápavá naše. Jde jen o dobrovolnou pomoc potřebným, proč to někteří nechápou nevím... Nebo myslím vím, většinou nechápou jen ti, co žijí sami v blahobytu, nikdy nezažili tragédii v životě a plují jím bez "rozbouřeného moře". Možná teprve až se začnou sami "potápět," pochopí o čem ten život vlastně je... Radovane C., pokud vím, tak i Dobrý anděl má své č.účtu a jistě to v nikom nevzbuzuje pocit viny, když nepřispěje...On ani každý přispět v této zemi nemůže i kdyby chtěl, protože řada lidí mají co dělat sami se sebou. Paní Iva se věnuje domovu Rafael z dobrého srdce, jistě by ji pomohlo, kdyby lidé mohli přispět na zaplacení nového pozemku, který je blíže jejímu domovu a bude tak mít snad i trochu času na svou rodinu. Římského císaře Caligulu si nechte na čtenářské kroužky, ten sem k tomuto tématu jistě nepatří. Všem zvířátkům, přírodě a dobrým lidem přeji hezké léto.
Lidmila Nejedlá
A.S. Exupéry v Malém princi říká: Když si někoho ochočíš, musíš se o něho starat... My lidé umíme ochočit kdeco a kdekoho, ale starat se o jeho blaho až do smrti se mnohdy nechce. Tak jsou lidé krutí. Člověk, který žije sám je schopen hlubokého citu, obětavosti a dobroty. Já Evičku chápu. Evo, za tento pokus pomoci, Ti děkuji.
Radovan Cakl
Ještě bych dodal, že nikdy jsem, kromě rybiček v akvárku, žádné zvíře neměl. Až když zemřela má partnerka, a nikdo o jejího psa neměl zájem, nabízela se možnost dát Ronyho do útulku, aby se o něj NĚKDO postaral. To jsem nepovažoval za řešení a protože jsme si za ty 2 roky po její smrti na sebe zvykli, tak jsem si ho vzal i k nové partnerce, Jitce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...