Fresh festival nabídne
krajtu, krokodýla či štíry

Fresh festival nabídne
krajtu, krokodýla či štíry

13. 4. 2015

Krajtu královskou, krokodýla, zebru, ale také cvrčka na banánovém másle a štíra na rukolovém salátě budou moci ochutnat návštěvníci pátého ročníku gurmánské akce FRESH Festival v Plzni (dříve Apetit Festival). Letos bude v nabídce téměř stovka degustačních jídel a stejný počet piv a akce se letos rozšíří ze dvou na tři dny, řekl organizátor Petr Jirásek. Předpokládá, že počet návštěvníku překročí 40 tisíc.

„O titul Západočeská restaurace roku bude soutěžit 15 restaurací, které už se nám díky prestiži přehlídky samy hlásí. Ty úspěšné si pak první nebo i třetí cenu s certifikátem často vyvěšují do svých výloh,“ uvedl. Každá restaurace nabídne lidem tři pokrmy v cenách od 40 do 75 korun, které oproti loňsku nezdražily. Dalších deset nesoutěžních restaurací jich bude vařit celkem 50. „Díky festivalům lidé ochutnají jídla z top restaurací, kde by za ně zaplatili až 1000 korun. Ochutnají malou degustační porci a zjistí, jestli chtějí humra i v restauraci,“ sdělil Jirásek. 

V pátek 22. května bude areál bývalého výstaviště za obchodním centrem Plaza v centru Plzně otevřený od 15:00 do 21:00, v sobotu od 10:00 do 21:00 a v neděli od 10:00 do 18:00. „Novinkou bude pódium, kde budou mít lidé možnost vařit s kuchařskými hvězdami, jako je Zdeněk Pohlreich, Ivan Vodochodský, Marcel Ihnačák a Jiří Štift,“ uvedl Jirásek. 

Fresh Festival bude ještě letos poprvé 6. a 7. června v Praze a 20. a 21. června v Pardubicích. Do budoucna mají organizátoři ambiciózní plán rozšířit ho do dalších dvou měst.

festival gastronomie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Mám moc ráda krabí pochoutky nebo šneky v různých úpravách.Také ústřice pokud jsou čerstvé považuji za úžasnou lahůdku.Většina účastníků zájezdů ale plody moře odmítá konzumovat. Vždy se podivují jak to mohu jíst.
Libuše Křapová
Z různých delikates jsem ochutnala pštrosa a klokana. Ale ostatní, ne, souhlasím s Alenou T., děkuji, nemusím jíst všechno
Zuzana Pivcová
Aby náhodou někdo po té ochutnávce nezačal jako v pohádce rozumět hlasům zvířat. Kdyby si lidé dávali tyto "lahůdky" z hladu, tak nic neřeknu, ale z rozmařilosti, to se mi nelíbí. My hada sponzorujeme, nejíme.
Alena Vávrová
Proti gustu...ale brr! Co jsem kdysi jedla nejexotičtějšího byly pštrosí bifteky ve Schwarzwaldu. Sama jsem je kuchtila.
Alena Tollarová
Děkuji. Nemusím mít všechno :-)))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.