„Babky“ a plněný lilek

„Babky“ a plněný lilek

11. 9. 2014

Kdeže letos houby jsou,
že stále u nás nerostou
nejspíš ještě na „houbách“
toulají se na cestách.
Ach jo!

Houbařská sezóna někde začala, někde probíhá, někde pomalu končí. Jen u nás nekončí neboť ani nezačala, podhoubí je příliš poničené suchem. Ani dnešní návštěva lesa, ač nastal úplněk, změnu nepřinesla a nezbývá než vzpomenout na předchozí roky kdy i nás postihla „nadúroda“ a připomenout některé recepty již na i60 vložené.  Houbová pomazánka; Houbové karbanátky; Bramborový houbovec; Houbový kuba; Zapečené těstoviny s houbami; Zapečené brambory s houbami; Moje prázdniny: Pikantní houbová žemlovka. Přesto mám pro vás všechny, kterým byly dary lesa dopřány v hojné míře, recept na výbornou chuťovku. Vyzkoušejte a ochutnejte.

„Babky“ a plněný lilek

Ingredience
1lilek
1kuřecí prsa
misku "babek"
lžíce oleje, 1 cibule
1 vejce
4 plátky sýra
2 stroužky česneku
sůl, pepř, grilovací koření

Postup
Vydlabanou dužninu z rozpůleného lilku, kuřecí prsa a houby nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli, ostatní suroviny, ochutíme a nakonec přidáme vejce. Chvíli podusíme a naplníme lodičky lilku. Podlijeme trochou vody a lžící oleje a dusíme 45 minut. Zhruba 5 minut před dokončením poklademe sýrem. Podáváme s chlebem nebo s rýží a zeleninou. A je to mňamka.
 

Dobrou chuť.

Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové.

houby
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.