„Babky“ a plněný lilek

„Babky“ a plněný lilek

11. 9. 2014

Kdeže letos houby jsou,
že stále u nás nerostou
nejspíš ještě na „houbách“
toulají se na cestách.
Ach jo!

Houbařská sezóna někde začala, někde probíhá, někde pomalu končí. Jen u nás nekončí neboť ani nezačala, podhoubí je příliš poničené suchem. Ani dnešní návštěva lesa, ač nastal úplněk, změnu nepřinesla a nezbývá než vzpomenout na předchozí roky kdy i nás postihla „nadúroda“ a připomenout některé recepty již na i60 vložené.  Houbová pomazánka; Houbové karbanátky; Bramborový houbovec; Houbový kuba; Zapečené těstoviny s houbami; Zapečené brambory s houbami; Moje prázdniny: Pikantní houbová žemlovka. Přesto mám pro vás všechny, kterým byly dary lesa dopřány v hojné míře, recept na výbornou chuťovku. Vyzkoušejte a ochutnejte.

„Babky“ a plněný lilek

Ingredience
1lilek
1kuřecí prsa
misku "babek"
lžíce oleje, 1 cibule
1 vejce
4 plátky sýra
2 stroužky česneku
sůl, pepř, grilovací koření

Postup
Vydlabanou dužninu z rozpůleného lilku, kuřecí prsa a houby nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli, ostatní suroviny, ochutíme a nakonec přidáme vejce. Chvíli podusíme a naplníme lodičky lilku. Podlijeme trochou vody a lžící oleje a dusíme 45 minut. Zhruba 5 minut před dokončením poklademe sýrem. Podáváme s chlebem nebo s rýží a zeleninou. A je to mňamka.
 

Dobrou chuť.

Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové.

houby
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Je to možné? Situace se opakuje. Ani letos suchem nerostou. Přesto, kdo má možnost může recept vyzkoušet.
Milada Salajková
Velmi oblíbený recept, kuřecí prsa lze nahradit jiným masem, co doma najdete. Může být i bez masa, jen dáte víc hub.
Jana Šenbergerová
Lilek mám ráda, takže tohle může být také velmi dobré. Příležitostně vyzkouším.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.