Voňavá romantika aneb
Romantické drobnosti

Voňavá romantika aneb
Romantické drobnosti

29. 5. 2014

Máj a vůně k sobě neodmyslitelně patří. Květiny jako by mezi sebou soutěžily, která více a déle voní a měkký pažit láká k posezení. Ovšem v těsném závěsu následuje romantické prostředí a snění.

Romantika. To vznešené, patetické slovo jako by označovalo něco, co ani nepatří do všedního života, co je vyhrazeno jen pro svátky a slavnostní chvíle. Ale za „romantické“ už dávno nepovažujeme jenom moře za bouře a tragické lásky z románů. Romantické mohou být i úplné drobnosti, a ty jsou, na rozdíl od osudu a běsnících živlů, zcela v naší moci.

Máme vůbec doma něco romantického? Nějakou květinu, sošku, obrázek, vázičku? Starožitnost, krajku, mosazný svícen? Vždyť v životě člověka, jsou období, kdy podléhá různým vlivům a má různé názory na to, co je krásné a romantické.
Jestliže jste právě v období krajek, dejte si je do ložnice. Najděte na půdě staré háčkované dečky po babičce nebo se po nich poptejte v bazaru. Nebo ještě lépe, začněte háčkovat.

Různé dřevěné krabičky a šperkovnice vykládané kamínky či mušlemi se také mohou hodit, ale jen pokud se ve vašem městě moc nepráší. Až taková romantika Vás neoslovuje, ba co víc vyvádí z míry?

Nevadí. Nahraďte je svíčkami, jsou elegantní, i když zrovna nehoří. A všude, kde to jde, mohou být květiny. Co třeba drhaný závěs visící od stropu a v něm keramická miska s nějakou popínavou pokojovou rostlinou? Závěsy ač s květinami Vám překáží?

Vytvořte si romantické zákoutí. Kde? V koupelně. Zkuste a výsledek, Vás překvapí. Tam kde není okno, mohou být slaměnky, suché větvičky, makovice, doutníky či obilí.

Ke květinám samozřejmě patří vůně. Sušené voňavé lístečky v miniaturním košíčku nebo skleněné misce patří do ložnice i na toaletu. Když se zapráší, vyhodíme je, a pokud si je přes léto samy nasbíráme, nic to nestojí.
Mít své okolí plné romantických drobností vůbec nemusí být těžké a přinesou nám hodně radosti!

Žádné romantické drobnosti však nemohou nahradit toulání v májovém deštíku, rozkvetlými loukami, voňavým lesem či kvetoucích alejích v tichu ranních červánků nebo při slunce západu na pláži u moře či na břehu potůčků. Na věku nezáleží. Náruč přírody je otevřena pro všechny zamilované!

příroda
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.