Voňavá romantika aneb
Romantické drobnosti

Voňavá romantika aneb
Romantické drobnosti

29. 5. 2014

Máj a vůně k sobě neodmyslitelně patří. Květiny jako by mezi sebou soutěžily, která více a déle voní a měkký pažit láká k posezení. Ovšem v těsném závěsu následuje romantické prostředí a snění.

Romantika. To vznešené, patetické slovo jako by označovalo něco, co ani nepatří do všedního života, co je vyhrazeno jen pro svátky a slavnostní chvíle. Ale za „romantické“ už dávno nepovažujeme jenom moře za bouře a tragické lásky z románů. Romantické mohou být i úplné drobnosti, a ty jsou, na rozdíl od osudu a běsnících živlů, zcela v naší moci.

Máme vůbec doma něco romantického? Nějakou květinu, sošku, obrázek, vázičku? Starožitnost, krajku, mosazný svícen? Vždyť v životě člověka, jsou období, kdy podléhá různým vlivům a má různé názory na to, co je krásné a romantické.
Jestliže jste právě v období krajek, dejte si je do ložnice. Najděte na půdě staré háčkované dečky po babičce nebo se po nich poptejte v bazaru. Nebo ještě lépe, začněte háčkovat.

Různé dřevěné krabičky a šperkovnice vykládané kamínky či mušlemi se také mohou hodit, ale jen pokud se ve vašem městě moc nepráší. Až taková romantika Vás neoslovuje, ba co víc vyvádí z míry?

Nevadí. Nahraďte je svíčkami, jsou elegantní, i když zrovna nehoří. A všude, kde to jde, mohou být květiny. Co třeba drhaný závěs visící od stropu a v něm keramická miska s nějakou popínavou pokojovou rostlinou? Závěsy ač s květinami Vám překáží?

Vytvořte si romantické zákoutí. Kde? V koupelně. Zkuste a výsledek, Vás překvapí. Tam kde není okno, mohou být slaměnky, suché větvičky, makovice, doutníky či obilí.

Ke květinám samozřejmě patří vůně. Sušené voňavé lístečky v miniaturním košíčku nebo skleněné misce patří do ložnice i na toaletu. Když se zapráší, vyhodíme je, a pokud si je přes léto samy nasbíráme, nic to nestojí.
Mít své okolí plné romantických drobností vůbec nemusí být těžké a přinesou nám hodně radosti!

Žádné romantické drobnosti však nemohou nahradit toulání v májovém deštíku, rozkvetlými loukami, voňavým lesem či kvetoucích alejích v tichu ranních červánků nebo při slunce západu na pláži u moře či na břehu potůčků. Na věku nezáleží. Náruč přírody je otevřena pro všechny zamilované!

příroda
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Příroda je tou největší a nejvzácnější klenotnicí. Dříve jsem z ní často nosila domů romantické drobnosti, dnes je nechávám, kde je objevím, aby se jimi mohli kochat i jiní lidé. Hezky jste nám připomněla, co činí život ještě krásnějším.
Dana Kolářová
Zuzano, jsem ráda, že Tě článek inspiroval. Přeji hezký romantický relax.
Dana Kolářová
Ano, Oli, příroda potěší všechny, kdo mají srdce a oči otevřené.
Zuzana Pivcová
Díky, Dano, za rady. Já moc romantická při výzdobě nejsem, tak mám alespoň nějaké tipy.
Olga Štolbová
Naštěstí, náruč přírody je otevřená nejen pro zamilované. Rozkvetlá louka, nebo voňavý les je pohlazení pro dušičku i pro oči. A to je ta největší romantika - díky za ni. ***

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...