První francouzský týden:
lahůdky, móda i kultura

První francouzský týden:
lahůdky, móda i kultura

26. 5. 2014

Francouzskou gastronomii, kulturu, módu, ale i podnikatelské prostředí představí francouzský týden v Praze, jehož akce se budou od 1. do 13. června konat v metropoli a v dalších českých městech.

Podle francouzského velvyslance Jeana-Pierrea Asvazadouriana se Francie v této šíři představí v Česku poprvé a ambasador věří, že se francouzský týden stane každoroční tradicí.

„Vztahy mezi Českou republikou a Francií jsou četné. Myslím ale, že je důležité ukázat jejich rozmanitost,“ zdůvodnil Asvazadourian, proč se jeho země rozhodla uspořádat v Česku téměř dvoutýdenní přehlídku francouzské kuchyně, vína, divadla, filmu, tance nebo odívání.

Po celou dobu festivalu budou moci Pražané a návštěvníci hlavního města v partnerských restauracích, kavárnách a vinotékách ochutnávat francouzské delikatesy a vyhlášená vína. V Praze se představí také francouzští vinaři a producenti lihovin.

V rámci mezinárodního festivalu Tanec Praha vystoupí přední francouzští tanečníci a choreografové Cédric Andrieux, Jérome Bel nebo Clément Dazin a své umění v české metropoli předvede také balet Státní opery v Paříži. Na filmové fanoušky čekají snímky, které spojuje tematika spojeneckého vylodění v Normandii v roce 1944 a móda. Tu budou moci návštěvníci spatřit i na přehlídkovém molu, kde budou své kreace prezentovat profesionální návrháři prêt-à-porter i studenti módní tvorby.

Část akcí se vedle Prahy uskuteční také v Ostravě, Brně, Českých Budějovicích a Pardubicích. Kompletní program francouzského týdne včetně seznamu partnerských podniků bude zveřejněn na webu www.tydenfrancaise.com. „Doufám, že tento první ročník bude mít úspěch, budou další ročníky a Týden française se stane každoročním setkání,“ věří Asvazadourian.

gastronomie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...