Žalují...
FOTO: archiv Evy Mužkové

Žalují...

25. 4. 2023

Po předchozí dohodě s naší redakcí jsem se rozhodla napsat tento článek. Mnozí z vás vědí,  že jsem jedním z dobrovolníků, kteří pomáhají v soukromém útulku pro týraná a opuštěná zvířata v Krásném Lese u Frýdlantu v Č. Událost před několika dny je jedním z důkazů, jak je naše práce důležitá a hlavně potřebná.

NELEGÁLNÍ MNOŽÍRNY -  stále je potřeba toto ukazovat a vysvětlovat. Bohužel jsme se i my setkali s jednou z mnoha a bylo zabaveno celkem 5 fenek, 1 pejsek a 8 štěňat plemene Shiba Inu, krysařík a kočka sphynx. Všechna tato zvířata žila v naprosto nevyhovujících podmínkách, štěňata uvězněná v klecích pro morčata bez možnosti většího pohybu, zablešená, neodčervená, malý krysařík na fotce mluví za všechno.

Doporučujeme, pokud se rozhodnete si zvíře koupit, prověřit si prodejce a místo, kde zvíře žije. Nebojte se případně "chovatele" nahlásit na Krajskou veterinární správu v případě, že máte podezření na špatné zacházení či nevyhovující podmínky. Hlášení je zcela anonymní, nemusíte se tedy bát, že budete mít nějaké problémy.

Pejsci zatím nejsou k adopci, dokud se případ zcela nevyřeší. Nyní je před námi velký úkol, kromě  jejich odblešení, odčervení, vyléčení ekzémů a jiných nemocí, je to resocializace. Štěňátka jsou vyděšená, bázlivá. Jakmile přijdou do kontaktu s člověkem srdíčko buší jako o závod. Po chvilce, kdy zjistí, že jim nehrozí žádné nebezpečí, zklidní se a po opakovaném takovémto mazlení již některá vrtí ocáskem a olíznou dlaň. Včera uviděla prvně v životě sluníčko a poznala, jak se dá prohánět v měkké travičce. Mazlení, mazlení a mluvení, to je nyní ten nejlepší lék na jejich raněná srdíčka.

Vzhledem k tomu, že náš útulek je soukromý, k zajištění jeho dobrého chodu potřebujeme pomoc od sponzorů. Útulek doslova praská ve švech, kromě pejsků máme v současné době spoustu koček s koťaty a začínají nám docházet finance. Jménem útuláčků a jménem svým se proto obracím na vás s prosbou o byť jen malý finanční příspěvek, nebo zaslání níže uvedeného sortimentu.

Potřebujeme dokoupit zvláště krmení pro štěňata a koťata, odčervovací a odblešovací prostředky a savé podložky. Budeme opravdu vděčni za jakoukoliv pomoc. Finanční pomoc zasílejte prosím na číslo účtu: 214870933/0600, ostatní na adresu Útulek Azyl Pes Krásný Les 3,  464 01 Frýdlant v Čechách.

 

Děkuji vám z celého srdce za pochopení. Mužíková Eva, dobrovolnice v útulku a chlupáčkové.

 

 

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 36 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.