Žalují...
FOTO: archiv Evy Mužkové

Žalují...

25. 4. 2023

Po předchozí dohodě s naší redakcí jsem se rozhodla napsat tento článek. Mnozí z vás vědí,  že jsem jedním z dobrovolníků, kteří pomáhají v soukromém útulku pro týraná a opuštěná zvířata v Krásném Lese u Frýdlantu v Č. Událost před několika dny je jedním z důkazů, jak je naše práce důležitá a hlavně potřebná.

NELEGÁLNÍ MNOŽÍRNY -  stále je potřeba toto ukazovat a vysvětlovat. Bohužel jsme se i my setkali s jednou z mnoha a bylo zabaveno celkem 5 fenek, 1 pejsek a 8 štěňat plemene Shiba Inu, krysařík a kočka sphynx. Všechna tato zvířata žila v naprosto nevyhovujících podmínkách, štěňata uvězněná v klecích pro morčata bez možnosti většího pohybu, zablešená, neodčervená, malý krysařík na fotce mluví za všechno.

Doporučujeme, pokud se rozhodnete si zvíře koupit, prověřit si prodejce a místo, kde zvíře žije. Nebojte se případně "chovatele" nahlásit na Krajskou veterinární správu v případě, že máte podezření na špatné zacházení či nevyhovující podmínky. Hlášení je zcela anonymní, nemusíte se tedy bát, že budete mít nějaké problémy.

Pejsci zatím nejsou k adopci, dokud se případ zcela nevyřeší. Nyní je před námi velký úkol, kromě  jejich odblešení, odčervení, vyléčení ekzémů a jiných nemocí, je to resocializace. Štěňátka jsou vyděšená, bázlivá. Jakmile přijdou do kontaktu s člověkem srdíčko buší jako o závod. Po chvilce, kdy zjistí, že jim nehrozí žádné nebezpečí, zklidní se a po opakovaném takovémto mazlení již některá vrtí ocáskem a olíznou dlaň. Včera uviděla prvně v životě sluníčko a poznala, jak se dá prohánět v měkké travičce. Mazlení, mazlení a mluvení, to je nyní ten nejlepší lék na jejich raněná srdíčka.

Vzhledem k tomu, že náš útulek je soukromý, k zajištění jeho dobrého chodu potřebujeme pomoc od sponzorů. Útulek doslova praská ve švech, kromě pejsků máme v současné době spoustu koček s koťaty a začínají nám docházet finance. Jménem útuláčků a jménem svým se proto obracím na vás s prosbou o byť jen malý finanční příspěvek, nebo zaslání níže uvedeného sortimentu.

Potřebujeme dokoupit zvláště krmení pro štěňata a koťata, odčervovací a odblešovací prostředky a savé podložky. Budeme opravdu vděčni za jakoukoliv pomoc. Finanční pomoc zasílejte prosím na číslo účtu: 214870933/0600, ostatní na adresu Útulek Azyl Pes Krásný Les 3,  464 01 Frýdlant v Čechách.

 

Děkuji vám z celého srdce za pochopení. Mužíková Eva, dobrovolnice v útulku a chlupáčkové.

 

 

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 36 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Hani skvělé, díky.
Hana Polednová
Evi, smutný příběh, jsem ráda, že už zase trávíš čas v útulku a dáváš pejskům lásku. Samozřejmě také přispěju.
Eva Mužíková
Jessie, čumáčkové děkují Tebe hladím po kožíšku. Miluško díky za zprávu.
Miluše Hasenohrlová
Jessie už také poslala. ♥♥♥
Eva Mužíková
Marcelo díky
Eva Mužíková
Zuzko díky, vážíme si toho moc.
Marcela Pivcová
Naše kočky rády pomohly.
Eva Mužíková
Jendo to mám radost, na účtu se díky vám už nahromadila nečekaná částka. Miluško, už je jim opravdu lépe.
Jan Zelenka
Evi, smekám pomyslný klobouk a také něco pošlu. Jsi fajn!!
Miluše Hasenohrlová
Evi, začátek života měli pejskové krutý, ale nyní už bude jen to dobré. Mám také čubinku, která to neměla lehké, ale už je v pohodě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.