Vyznejte se v hrách pro děti a obdarujte svá vnoučata skvělými dárky
Ilustrační foto: Shutterstock.com

Vyznejte se v hrách pro děti a obdarujte svá vnoučata skvělými dárky

20. 9. 2021

Mají vaše děti již svoje děti? Pokud jste milujícími prarodiči a rádi si se svými vnoučátky hrajete, poradíme vám, jaké dárky jim pořídit a s jakými hrami si společně užijete spoustu zábavy. A nebojte se, rozhodně vám nedáme doporučení na nějaké bezduché hry. Naopak.

Vzdělání hrou: kvízy a strategie

Chcete své vnoučky přiučit něčemu novému? Kupte jim vzdělávací hru. U jejího hraní se nejenom pobaví, ale také získají nové vědomosti. Ať už se jedná o kvízové hry, které cílí na jejich znalosti z různých oborů nebo o hry, které mají prověřit jejich umění hry.

Tím máme na mysli různé strategické hry a také tradiční šachy, které jim pořádně provětrají mozkové závity a schopnost předvídání tahů protihráče. Kvízové vědomostní hry a strategické hry jsou mimo jiné vhodné také pro další členy rodiny. Výběr vánočních dárků pro syna, dceru nebo vnoučata, tak můžete spojit a nakoupit dárky na jednom místě.

Dáváte pozor? Soustřeďte se!

Máte rádi akční zábavu? Populární jsou i akční deskové hry, u kterých se společně pobavíte a které prověří i vaše reflexy. Pokud nějakou takovou hru vyberete a darujete ji svým vnoučatům pod stromeček, můžete balíček obohatit i o nějaké vtipné přání k Vánocům. Nevyznáte se v moderních akčních hrách? Porozhlédněte se po hračkářstvích a nechte si poradit. Stále velké oblibě se těší například hra Aktivity, která je obdobou populární americké hry zvané šarády.

Zůstaňte v pohybu a zasportujte si společně s vnoučaty

Máte vnoučata ve věku od 7 do 11 let? Vzpomeňte si na svá dětská léta a společně si zasportujte. Můžete společně skákat přes gumu, zahrát si ping-pong, badminton nebo pokud jste aktivními tenisty, naučit je základy tenisu.

Popřípadě jim můžete darovat pétanque nebo kuželky. Zejména ve světě moderních technologií, kde má skoro každé dítě chytrý mobilní telefon již na prvním stupni základní školy, je důležité, aby měly děti ve svém okolí někoho, kdo je vede k aktivnímu životnímu stylu a probouzí v nich lásku ke sportu.

 

shutterstock_1075675259.jpg

Zdroj obrázku: WeAre / Shutterstock.com

 

Tipy pro ty nejmenší

Jsou vaše vnoučátka ve věku, kdy je základní škola teprve čeká? I školkové děti můžete zapojit do hry a společně si zahrát pexeso. Tato hra je totiž nestárnoucí. Jediné, co se změnilo, jsou obrázky na jednotlivých kartičkách. Postavy z večerníčků a další obrázky z dob, kdy jste pexeso hráli se svými dětmi jsou pro současné děti bohužel již retro a nic jim říkat nebudou.

Nechte si poradit od svých dětí nebo si všimněte, jaké postavičky mají vaše vnoučata na oblečení či s jakými plyšáky si nejčastěji hrají. A pokud vaše vnoučata dosáhla již předškolního věku, můžete se společně věnovat kreslení a koupit jim omalovánky s jejich oblíbenci.

Naučte svá vnoučata lásce k písmenům a číslům

Milujete luštění křížovek? Nebo si neumíte představit ideální den bez vyluštěného sudoku? Předejte svou lásku k těmto činnostem i svým vnoučatům a společně se vrhněte do luštění. Výběr vhodné náročnosti zvolte podle jejich věku.

V knihkupectvích a prodejnách s papírenským zbožím narazíte na křížovky s nejrůznější tématikou. A knížky se sudoku se tradičně dělí do tří skupin, podle náročnosti. Nejsnazší kategorie sudoku se značí číslem jedna a pro začínající luštitele, tedy pro vaše vnoučata, bude ideální.

Milovali jste v dětství nějakou deskovou, sportovní či slovní hru? Naučte ji hrát vaše vnoučata a užijte si společně spoustu zábavy. Zároveň dbejte i na jejich rozvoj a porozhlédněte se po vzdělávacích hrách, které pomůžou rozvíjet jejich osobnost a rozšiřovat jejich obzory. Zkrátka a dobře, buďte takovými prarodiči, se kterými je zábava, ale kteří svým milovaným vnoučátkům předávají i vědomosti a znalosti hravou formou.

hry vnoučata
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...