Trochu směšné skutečnosti
Ilustrační foto: pixabay.com

Trochu směšné skutečnosti

19. 5. 2021

Dnes byl, po období delších dešťů, konečně krásný den. Přítel mi chtěl udělat den ještě hezčí, a tak mě pozval na procházku. No co, nohy už poslouchají docela dobře, a tak vyzkouším, co vydrží.Přítel mě ale ubezpečil, že se nebudu muset moc trápit, protože po cestě je krásná, malebná hospůdka se zahrádkou, kde si budu moci odpočinout. Zaradovala jsem se a začala se těšit i na to konečně povolené posezení na zahrádce.

Snažím se jít hodně statečně, obdivuji krásnou krajinu s rozkvetlými stromy, svítící slunce, které dělá všechno ještě krásnější, a snažím se své nohy uprosit, aby ještě kousek vydržely. Došli jsme opravdu ke krásné, malebné hospůdce se zahrádkou, kde už sedělo pár lidí. No, žádný nával se nekonal, protože si asi lidé ještě pořádně neuvědomili, že je to bezpečné, a nebo je odradil test, který si musí před takovým posezením udělat. Test na covid jsem si udělala ještě doma a přítel je očkovaný. Nic nám tedy nebrání si sednout a objednat si něco k jídlu, protože nám po té procházce docela vyhládlo. Jsme rádi, že dnes nemusíme vystát frontu u výdejního okénka s objedníkovou nádobkou..

Přepych obsluhujícího číšníka jsme si moc užívali. Objednali jsme si oba špagety s nivovou omáčkou. a začali se těšit. Netrvalo dlouho a vidíme, že se číšník blíží s talíři. Nečekaně však zadul vítr a část špaget  opustila talíře a usadila se na stole, kde seděl mladý pár, který očividně o špagety zájem neměl. Talíře dorazily, i když jídla bylo značně méně. Číšník se strašně omlouval na všechny strany, i když je jasné, že za počasí nemůže a ani za to, že se nemůžeme před nepřízní počasí jít schovat dovnitř. Přinesl nám jako omluvu skleničku vína. Opět ale zavál silný vítr, zvedl se ubrus a  mně víno nalil do klína a  příteli do bot.

Najednou začalo hustě pršet a lidé houfně ze zahrádky prchali, protože se nebylo kde schovat. Doufám, že neutíkali bez placení. My jsme si za tu trochu špaget zaplatili řádně, i když jídlo bylo trochu předražené. Je nám ale jasné, že restauracím rostou náklady.

Prchali jsme tedy také, a když jsme profouknutí větrem a částečně vlhcí i přes použití deštníků, doprchali domů, dali jsme si trochu jídla a na oslavu toho dne si otevřeli láhev vína. Bylo nám dobře i z pocitu, jak jsme si konečně mohli posedět na zahrádce, a začali se těšit na uvolnění další, Třeba si půjdeme brzy i zaplavat do bazénu a necháme starému tělu dopřát masáž.

Na závěr zajímavého dne a protože jsme byli řádně testovaní, jsme si dali velikou pusu.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.