Trochu směšné skutečnosti
Ilustrační foto: pixabay.com

Trochu směšné skutečnosti

19. 5. 2021

Dnes byl, po období delších dešťů, konečně krásný den. Přítel mi chtěl udělat den ještě hezčí, a tak mě pozval na procházku. No co, nohy už poslouchají docela dobře, a tak vyzkouším, co vydrží.Přítel mě ale ubezpečil, že se nebudu muset moc trápit, protože po cestě je krásná, malebná hospůdka se zahrádkou, kde si budu moci odpočinout. Zaradovala jsem se a začala se těšit i na to konečně povolené posezení na zahrádce.

Snažím se jít hodně statečně, obdivuji krásnou krajinu s rozkvetlými stromy, svítící slunce, které dělá všechno ještě krásnější, a snažím se své nohy uprosit, aby ještě kousek vydržely. Došli jsme opravdu ke krásné, malebné hospůdce se zahrádkou, kde už sedělo pár lidí. No, žádný nával se nekonal, protože si asi lidé ještě pořádně neuvědomili, že je to bezpečné, a nebo je odradil test, který si musí před takovým posezením udělat. Test na covid jsem si udělala ještě doma a přítel je očkovaný. Nic nám tedy nebrání si sednout a objednat si něco k jídlu, protože nám po té procházce docela vyhládlo. Jsme rádi, že dnes nemusíme vystát frontu u výdejního okénka s objedníkovou nádobkou..

Přepych obsluhujícího číšníka jsme si moc užívali. Objednali jsme si oba špagety s nivovou omáčkou. a začali se těšit. Netrvalo dlouho a vidíme, že se číšník blíží s talíři. Nečekaně však zadul vítr a část špaget  opustila talíře a usadila se na stole, kde seděl mladý pár, který očividně o špagety zájem neměl. Talíře dorazily, i když jídla bylo značně méně. Číšník se strašně omlouval na všechny strany, i když je jasné, že za počasí nemůže a ani za to, že se nemůžeme před nepřízní počasí jít schovat dovnitř. Přinesl nám jako omluvu skleničku vína. Opět ale zavál silný vítr, zvedl se ubrus a  mně víno nalil do klína a  příteli do bot.

Najednou začalo hustě pršet a lidé houfně ze zahrádky prchali, protože se nebylo kde schovat. Doufám, že neutíkali bez placení. My jsme si za tu trochu špaget zaplatili řádně, i když jídlo bylo trochu předražené. Je nám ale jasné, že restauracím rostou náklady.

Prchali jsme tedy také, a když jsme profouknutí větrem a částečně vlhcí i přes použití deštníků, doprchali domů, dali jsme si trochu jídla a na oslavu toho dne si otevřeli láhev vína. Bylo nám dobře i z pocitu, jak jsme si konečně mohli posedět na zahrádce, a začali se těšit na uvolnění další, Třeba si půjdeme brzy i zaplavat do bazénu a necháme starému tělu dopřát masáž.

Na závěr zajímavého dne a protože jsme byli řádně testovaní, jsme si dali velikou pusu.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Pane Milane děkuji za zastání. Pan Vrba je tragický případ prudiče a jestli si myslí, že je to humor, tak je mi ho líto.
Martin Vrba
Ale znovu upozorňuji, že to byla jen snaha z mé strany to zpochybnit – udělat si z ní nevinnou legraci a zahrát si na toho, který to myslí zcela smrtelně vážně, ale bylo mi jasné, že to někdo, kdo mne nezná, bez těch usměváčků nepochopí, proto jsem je tam dal – což je v řeči na internetu neklamné znamení, že to nemyslím vážně. :) A paní Šimková se nakonec přece přiznala, že to byla nadsázka, že jí žádné špagety neulítly, ale že si má svého přítele držet, aby nepolíbil někoho jiného ve větru, tak to vzala z mé strany naprosto vážně a urazilo jí to. :) Nadhled mi vůbec nechybí, ale slavnostně slibuji, že jí to příště už neudělám, ale ostatní ať si dávají majzla – neberte mne vůbec vážně!:)
Milan Sova
Tak zrovna paní Šimková to napsala s humorem ;-) Stačí mít jen trochu nadhledu. Dost pochybuju, že na české zahrádce se nějak zásadně dodržuje etika servírování. Ostatně nedodržují ji často ani Italové. Když si dáte špagety někde na Alm, tak je bez problémů můžete dostat na plohém talíři. Zažil jsem v italský gastronomii tolik situací, kdy to jídlo dáte na cokoliv co máte po ruce, že zrovna tohle vytrhnout z toho články by mě nikdy nenapadlo ;-)
Martin Vrba
Pane Sova, až budete něco dělat přes 40 let, tak taky získáte praxi. Všiml jste si například, jak umí prodavačka ukrojit třeba 10, 20, 30 deka salámu a většinou je to úplně přesně? Nebo navážit nějaké množství salátu? Všechno většinou na první pokus. A co se týká těch špaget, tak jejich servírování je různé, Italové je nejčastěji servírují v hlubokých talířích, když se jedná o hlavní jídlo, může to být i na malých dezertních, když se jedná o předkrm, atd., ale zde jsem Vám našel různé způsoby servírování. https://www.unileverfoodsolutions.cz/inspirace-pro-kuchare/Tipy_a_triky_nejen_z_gastonomie/servirovani-testovin.html Špagety jsou ale tak dlouhé a do sebe zamotané, že by asi sotva odletěly ve větru, to by uletěl dříve celý talíř z ruky číšníka. :) Ale paní Šimková vůbec nepochopila, že se jedná o humor a přitom jsem to vše proložil spoustou usměváčků - :) a povýšila, aniž by si to uvědomila, ten můj humor na druhou a nechala se zase zbytečně vytočit a stala se opět nepříčetnou. Doufám, že Vy jste to pochopil správně, že se jednalo o humor. :)
Milan Sova
Pane Vrbo závidím vaší manželce intuici a profesní zkušenost, že dokázala odhadnout typ talíře na kterém byly špagety servírovány :-)
Martin Vrba
Paní Šimková, nechte na ostatních, ať posoudí náš duševní stav a úroveň chování a smyslu pro humor a do té doby si přikádejte studené obklady. :)
Hana Šimková
Pane Vrba opravdu jste mi potvrdil, že srážka s blbcem opravdu bolí a já si nechci nechat ublížit. Zavřete už hubu a to to říkám mírně.
Martin Vrba
Jo - tak najednou tvrdíte, že se jednalo o nadsázku, posledně jste zase svoji nepřesnost omlouvala, že se jednalo o pohádku, samé výmluvy. A že jste při tom svou smyšlenkou urazila všechny číšníky, to jste ve své „spisovatelské pýše“ bezohledně přehlédla. Mimo toho „hudlana“ na závěr, totiž o ničem jiném, než o té lži – o té pomluvě, ten váš příběh totiž nebyl. :) Napsala jste toto – tedy přesněji tuto lež - cituji: “Nečekaně však zadul vítr a část špaget  opustila talíře a usadila se na stole, kde seděl mladý pár, který očividně o špagety zájem neměl. Talíře dorazily, i když jídla bylo značně méně. Číšník se strašně omlouval na všechny strany, i když je jasné, že za počasí nemůže a ani za to, že se nemůžeme před nepřízní počasí jít schovat dovnitř. Přinesl nám jako omluvu skleničku vína. Opět ale zavál silný vítr, zvedl se ubrus a  mně víno nalil do klína a  příteli do bot.“ konec citace. Očekávám, že se za tuto lež zde omluvíte, je to doslova sprosťárna, kdy tento podnikatelský sektor zvláště utrpěl, že se nestydíte, tady končí sranda. :)
Hana Šimková
Milý pane Vrba , máte velmi zvláštní způsob humoru .Hlavně , že jste si zjistil zjevné nedostatky a manželce jste si dal potvrdit, že nudle nelítají. Rozumíte nadsázce ? Ono o ní šlo,ale pro Vás je to skutečně nepochopitelné. Už nechte moje nudle i mne na pokoji a věnujte se něčemu jinému. Byla bych Vám opravdu vděčná.
Martin Vrba
Jo – asi jo, ale příčinou jste Vy paní Šimková. Víte Vy vůbec, co je humor a rozumíte psanému textu? Já jsem se k tomu vyjádřil s humorem, co Vás na tom tak popudilo. A určitě devět lidí z deseti by si nechali tu porci doplnit. Ale máte smůlu i v tom, že se pohybuji 40 let v tom prostředí restaurací – manželka v tom podniká (však jsem o tom napsal také článek) a ta řekla, že normální vítr v našich podmínkách by nudle z talíře polité omáčkou by nikdy neodfoukl a kdyby to ten číšník opravdu spíše vyklopil, tak by určitě přinesl novou porci. Když Vy mne pokáráte, že jsem randil (v příběhu o polibku od anděla z druhé strany) s mladou kočkou, že by to bylo líto mé ženě, tak to vezmu bez vedlejších poznámek a nic se neděje a život běží dál, proč Vy to neumíte, když si udělám srandu, že si máte toho svého přítele při polibku držet?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.