Jaká psí plemena jsou vhodná do rodiny
Ilustrační foto: pixabay.com

Jaká psí plemena jsou vhodná do rodiny

4. 10. 2016

Plánujete pořízení nového domácího mazlíčka, ale nevíte, jaké plemeno vybrat? Připravili jsme si pro vás článek, kde vás seznámíme s tím, jak postupovat při výběru nového pejska a co všechno vás čeká po jeho pořízení.

Oblíbená plemena psů

Vhodný pes do rodiny by měl být společenský, tolerantní, přátelský a poslušný. Oblíbená plemena psů do rodiny jsou například labrador, retrívr, bernský salašnický pes a další. Při výběru sledujeme nejen to, jak je dané plemeno oblíbené, ale hlavně jestli má požadované vlastnosti pro soužití s malými dětmi a dalšími zvířaty. Za hodným psem vhodným do rodiny částečně stojí i výchova v mládí, kdy je nutné jeho výcviku věnovat pozornost ideálně pod profesionálním dohledem na kynologickém cvičišti.

Malá plemena vhodná do bytu

Pokud nemůžete psovi dopřát dostatek pohybu venku na zahradě, protože bydlíte v bytě, je dobré vybrat i odpovídající plemeno. Malá plemena psů, jako je například russel teriér, naprosto oživí vás život, ale díky svým rozměrům nutně nepotřebují velkou zahradu. Vyžadují však pravidelné procházky a aktivní cvičení a hru. Pro klidnější lidi se bude hodit čivava. Ta je velmi malá, což z ní dělá ideálního parťáka téměř do každé situace, jako je třeba cestování a návštěva přátel.

Dopřejte svému mazlíčkovi kvalitní výživu

Pokud jste se už rozhodli, jaké plemeno psa si pořídíte, přichází na řadu zařízení dalších nesmírně důležitých věcí. Bude nutné postarat se o zajištění správné výživy. Kvalitní granule pro psy by měly obsahovat co nejvíce přirozených složek a hlavně masa. Dále nezapomeňte přihlásit psa na úřadě a zaplatit za něj poplatek, jehož výše se pohybuje od několik stovek až po tisíc korun v závislosti na lokalitě. Objevit se mohou i výdaje za veterinární péči a nákup doplňků v podobě obojku, vodítka, pelíšku a podobně.

 

pes

 

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%