Speciální diety pro psy s alergiemi a zdravotními problémy
FOTO: Zdroj foto: irissca, Adobestock

Speciální diety pro psy s alergiemi a zdravotními problémy

22. 1. 2024

Zdravotní problémy a alergie se bohužel nevyhýbají ani našim čtyřnohým mazlíčkům. Mohou dost výrazně ovlivňovat kvalitu jejich života a bez vaší pomoci se neobejdou.

Naštěstí v dnešní době to není takový problém, jak by se mohlo zdát. Mnoho těchto problémů se dá vyřešit za pomocí speciálně upravených diet. A právě to je téma dnešního článku.

Jak u psa poznat alergii?

Mohou se projevit různými způsoby. Například jde o kožní problémy, trávicí obtíže, ušní infekce nebo slzící oči. Častými alergeny jsou bílkoviny, obiloviny a ostatní přísady v běžném krmivu. Diagnóza je obvykle prováděna veterinářem prostřednictvím eliminačních diet nebo krevních testů. Podle výsledků dále navrhuje jedno z možných řešení. Obvykle dietu.

Nejčastější typy speciálních diet

  • Hypoalergenní - Obsahují alternativní zdroje proteinů, jako je krůtí, kachní nebo rybí maso, které minimalizují riziko alergických reakcí. Obvykle postačí hypoalergenní granule se senzitivní recepturou.
  • Bezobilné - Vylučují obiloviny jako pšenici nebo kukuřici, které často způsobují reakce a zdravotní problémy.
  • Specifické - Můžeme uvést nízkotučné diety pro psy s pankreatitidou (zánět slinivky břišní) nebo speciální diety pro psy s ledvinovými onemocněními.

Jak vybrat tu správnou dietu

Rozhodně se do toho nepouštějte sami a vždy se poraďte s veterinářem. Je důležité zvážit individuální potřeby psa, jeho zdravotní historii a reakci na různé typy potravin. Kvalitní krmivo by mělo být vyvážené, bohaté na nutriční hodnoty a hlavně chutné.

Začínáme s dietou

Pokud je to nezbytné a váš pejsek opravdu dietu potřebuje, pak je potřeba si zapamatovat, že změna stravy musí probíhat postupně. Aby si pejsek zvykl a předešli jste tak zbytečným trávicím problémům. V průběhu přechodu je doporučeno sledovat reakci a případně dietu upravit.

 

 

 

 

 

 

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.