Jaká psí plemena jsou vhodná do rodiny
Ilustrační foto: pixabay.com

Jaká psí plemena jsou vhodná do rodiny

4. 10. 2016

Plánujete pořízení nového domácího mazlíčka, ale nevíte, jaké plemeno vybrat? Připravili jsme si pro vás článek, kde vás seznámíme s tím, jak postupovat při výběru nového pejska a co všechno vás čeká po jeho pořízení.

Oblíbená plemena psů

Vhodný pes do rodiny by měl být společenský, tolerantní, přátelský a poslušný. Oblíbená plemena psů do rodiny jsou například labrador, retrívr, bernský salašnický pes a další. Při výběru sledujeme nejen to, jak je dané plemeno oblíbené, ale hlavně jestli má požadované vlastnosti pro soužití s malými dětmi a dalšími zvířaty. Za hodným psem vhodným do rodiny částečně stojí i výchova v mládí, kdy je nutné jeho výcviku věnovat pozornost ideálně pod profesionálním dohledem na kynologickém cvičišti.

Malá plemena vhodná do bytu

Pokud nemůžete psovi dopřát dostatek pohybu venku na zahradě, protože bydlíte v bytě, je dobré vybrat i odpovídající plemeno. Malá plemena psů, jako je například russel teriér, naprosto oživí vás život, ale díky svým rozměrům nutně nepotřebují velkou zahradu. Vyžadují však pravidelné procházky a aktivní cvičení a hru. Pro klidnější lidi se bude hodit čivava. Ta je velmi malá, což z ní dělá ideálního parťáka téměř do každé situace, jako je třeba cestování a návštěva přátel.

Dopřejte svému mazlíčkovi kvalitní výživu

Pokud jste se už rozhodli, jaké plemeno psa si pořídíte, přichází na řadu zařízení dalších nesmírně důležitých věcí. Bude nutné postarat se o zajištění správné výživy. Kvalitní granule pro psy by měly obsahovat co nejvíce přirozených složek a hlavně masa. Dále nezapomeňte přihlásit psa na úřadě a zaplatit za něj poplatek, jehož výše se pohybuje od několik stovek až po tisíc korun v závislosti na lokalitě. Objevit se mohou i výdaje za veterinární péči a nákup doplňků v podobě obojku, vodítka, pelíšku a podobně.

 

pes

 

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Křapová
Když byly děti malé, měli jsme taky boxery. K dětem snad není lepší pes, i když ho mnozí nemají rádi kvůli slintání. Ale slintání se dá ovlivnit výživou, naši neslintali. Ale těch historek, co máme :-)
Marcela Pivcová
Myslím, že vybírat psí rasu podle momentální obliby té či oné není to nejdůležitější (souhlasím jen, že do bytu opravdu raději menšího pejska). V jižních Čechách jsme měli fenku voříška a ani za čistokrevného šampiona bychom ji nevyměnili.
Zdenka Jírová
Měla jsem kdysi boxera a nedám na ně dopustit. Byl to ohromný parťák. Starší dcera měla maltézáčka, byl ohromně chytrý a milý. Druhá dcera má teď borderkolii, která je velmi milá a hravá. Nechali si i letošní štěně, tak mají o zábavu postaráno. Přítelkyně má voříška z útulku, miluje ho, je to moc roztomilý pejsek. Každý pejsek je roztomilý, jen každý budoucí chovatel by měl uvážit své možnosti, aby mohl být on i jeho pejsek spokojeni.
Naděžda Špásová
U nás vítězí čivavy. První jsme měli 14 let a teď máme už 7 let čivavu a směs čivavy s pinčem. Jsou to miláčkové a nedali bychom je za nic na světě. Že pes je nejlepší přítel člověka tady platí 100%, ať váží 2 kg, nebo 50. Pejskaři, že mám pravdu?
Soňa Prachfeldová
Každý milovník pejsků má svého mazlíčka , mám 40 let boxery a nikdy nikomu neublížili, taktéž plemeno chodského psa - to je parťák na výlety , silně fixovaný na svoji rodinu a pak máme doma 9-letou čistokrevnou domažlickou směsku - maltézáček se spustil s jezevčíkem a je krásná a mazaná a umíněná. Prý se páníček podobá svému psovi :-) tak to jsem tedy děsná směska.
Hana Rypáčková
Pudlíci už nejsou v kurzu, ale my už máme druhého. Prvního, když nejmladšímu bylo 6 let a už se o psa všichni uměli postarat. Byl všech kamarád a asi toho vyslechl, co mu šeptali do ouška. Je chytrý a skladný /3 kg max/. Všude ho bereme, přizpůsobí se režimu - v klidu spí. Jen ta údržba srsti- nelíná, ale musí 4x za rok k holiči. Jen ten sex apel ! A autem /když řídím já/ nerad jezdí- asi tu mou nervozitu cítí.
Libor Farský
Já měl nejraději boxery, ale i každý voříšek je milá osobnost.
Anna Potůčková
Tak tady můžu zodpovědně doporučit plemeno Bolonský psík. Jsem jejich chovatelka a s tímto plemenem už žiji 20 let. Mám doma 2 fenečky a jednoho pejska a doufám že se v listopadu dočkám štěnátek

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...