Foto

Nekrolog o mém žlučníku

26. 10. 2015

Oznamuji všem přátelům a známým, že dne 1.12.2014 mě nenávratně opustil můj mnohaletý životní souputník, můj žlučník.

Narodil se jednoho slunného dne roku 1953 a okamžitě se ujal svých povinností. S radostí a elánem pomáhal při zpracování potravy, kterou jsem v různých intervalech zásobovala svůj trávicí systém.

Hravě si poradil s mými prvními kuchařskými výtvory, ani závodní jídelna pro něj nebyla neřešitelnou překážkou. Nereptal, ani když jsem zkoušela různá pubertální lákadla jako alkohol, cigarety a hospodskou stravu. Fritování na přepáleném tuku pro něj bylo výzvou, ze které vycházel vždy vítězně.

S postupujícími lety však sil ubývalo. Nejdříve se mě snažil upozornit drobnými náznaky na postupnou invazi žlučníkových kamenů. Na drobná píchání jsem však nereagovala. Zato žlučníkové kameny rostly a sílily.

Postupně v nerovném boji můj milovaný žlučník vyřadily z boje a vrhly se na mne. Snažily se vniknout do mé břišní dutiny. Teprve v sanitce, která mě s ukrutnými bolestmi vezla do nemocnice, jsem pochopila žlučníkův statečný boj.

Ale nedalo se nic dělat. Na operačním sále byl po krátkém zásahu ode mne můj žlučník, který z posledních sil statečně svíral tři žlučníkové kameny, oddělen a uložen i s kameny v biologickém odpadu.

Bude mi chybět.

Čest jeho památce.

Můj příběh operace zdraví
Hodnocení:
(4.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.