Můj tip na dovolenou:
pobyt v Lázních Bardejov

Můj tip na dovolenou:
pobyt v Lázních Bardejov

28. 9. 2015

Letos koncem března jsem byla na týdenním pobytu s jógou v lázních Bardejov. Město se nachází v Prešovském kraji na severu Slovenska v oblasti Šariše. Jsou to lázně s bohatou historií, proslavené návštěvou císařovny Sisi v r. 1895, která měla velký vliv na rozvoj těchto lázní. Její socha je v lázeňském parku.

Lázně jsou umístěny v jehličnatých lesích, asi 5 km od města Bardejov. Vyvěrá zde 8 pramenů, které jsou k dispozici na kolonádě - pramen Alžběta, Herkules, Lékařský, Napoleon,Klára, Hlavní, Anna a Kolonádní. Lékař nám určil, který máme pít. Ubytováni jsme byli v hotelu Ozon, který je s balneoprovozem propojen. Za týden jsme měli 18 procedur a denně 2,5 hod. vstup do Spa Wellness centra, které je nové a moc pěkné.

Kousek nad lázněmi je skanzen v přírodě a lázeňské muzeum. Jedno odpoledne jsme měli výlet do Košic a bylo jsem hodně překvapená, jak se město změnilo. Je pěkné, opravené.                                           

Město Bardejov je v seznamu světového dědictví UNESCO od r. 2000 pro své krásné středověké centrum.                                                             

V Bardejově se nám líbilo, stravování, ubytování, procedury, procházky neměly chybu. I Sisi se s lázněmi loučila slovy: "Cítím se zdravá a svěží." Přesvěčte se i vy, zda jsou oázou zdraví, klidu a pohody.

 

Můj tip na dovolenou či výlet - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde.
cestování dovolená lázně naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.