Jak jsem se zamilovala do cizince

Jak jsem se zamilovala do cizince

11. 11. 2014

V naší ulici máme dobré vztahy. Mám prostě skvělé sousedy vlevo, vpravo, vpředu i za zahradou. Dobře a hlavně dlouho se všichni známe a nemineme se, aniž bychom si nepověděli pár slov. Potřebujeme se, protože naše životy jsou propojeny.

Kanalizace našeho domu vede pod prádelnou sousedů vlevo. Když se ucpala, rozkopali jsme jim celou prádelnu. No a co? Bylo to potřeba. Soused mi za to pošlapal celý záhon, když nahazoval omítku na domku u mé zahrady. No a co? Musel to nahodit. Listí z naší třešně padá za plot k sousedům za zahradou a oni ho uklízejí. Sousedovic Bohouš mi zato kadí do pažitky. No a co? Když je kocour blbec! Naše labradorka vyje tak, že se všechny kočky třesou a sousedé volají na mobil, že jim je psa líto. No a co? To se stane, že zapomenete psa na terase. Sousedům v pravo házím na dvorek dříví ze zahrádky, protože mají kamna. Oni mi zato vozí z chalupy okurky. A tak si vzájemně vyhovujeme v celé ulici. Jenom jedna paní s námi nepluje na jedné vlně. Je stará, nemocná a děti jí zdrhly za hranice. Tak se dívá na svět jinak.

Bylo hezké léto, lidé odjížděli na dovolené a sousedé ob jeden dům mne požádali, zda bych se postarala o jejich člena rodiny, kterého nemohou na dovolenou vzít sebou. Proč ne, známe se, vím, že je hodný, postarám se. A skutečně byly to hezké dny, které jsme spolu trávili. Chodili jsme hodně na procházky a lidé, kteří nás potkávali si říkali: " Á konečně má vdova společníka". Líbil se mi a ne jenom mě .Pokukovala po něm kdejaká holka. Ale já jsem se mu věnovala jak nejlépe jsem uměla. Zvala ho do bytu, nabízela dobroty, upekla jsem mu i kuřátko a leccos jsem mu vyprávěla. Určitě se se mnou nenudil a myslím, že se vždy těšil, až přijdu z práce. Všimla jsem si, že na mne už čeká. Chodili jsme do parku, poseděli na zahrádkách cukráren a nejraději jsem měla večerní procházky u Labe. To si někdy sedl na lavičku těsně ke mně, hřál mne, pozorovali jsme tok řeky a jen tak mlčeli. No to bylo vrušení!  Musím vám říci, že jsem se na něj také těšila, měla jsem ho ráda. Jenom můj syn se na něj mračil . Žárlil. Zachoval se hrozně, říkal kamarádovi, že by ho nejraději vykopnul.

Lidé si na nás zvykli, byli jsme dvojice. Sousedé vždy pokývali souhlasně hlavou a usmívali se na mne.Často jsme se potkali s jinými dvojicemi a pěkně jsme si popovídali. Můj společník byl dost tichý, také takový samotář a raději byl se mnou sám. Bylo to s ním hezké léto. Pyšnila jsem se s takovým krasavcem. Byl atraktivní,  fakt fešák, takový italský typ. Byl to totiž boloňský psík.

 

Můj společník Čita (Náhledový obrázek)

láska Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Nevím,Lidmilko,jak mi mohlo zrovna Tvé pěkné povídání uniknout.Asi jsem tu měla na pobytové návštěvě vnoučka,nebo někoho jiného...?No každopádně děkuji za milé počtení a Marii,že na něj upozornila.mm
Marie Foltýnová
Paní Lidmilo i já měla takového miláčka.Milovala jsem ho nejen já,ale i manžel a celá naše rodina.Letos v srpnu to budou dva roky ,co nás opustil a odešel do psího nebíčka a já , když píšu tenhle příspěvek,slzy se mi derou do očí.Byl to křížený maltézáček a já dodnes smutním.
Soňa Prachfeldová
Krásné povídání, zahřeje na duši... říkám pořád kdo má rád zvířátka, má rád lidi!
Lidmila Nejedlá
Hano, labradorku jsme ještě neměli. Tu si pořídil syn až v dospělosti.
Eva Mužíková
Lidmilo, po přečtení názvu příspěvku jsem zajásala, že se tu snad objeví také trochu erotiky....Bane, po chvilce mi bylo jasné, jak tento poutavě napsaný příběh skončí. Pobavila jste mne.
Hana Práglová
S obrovským zájmem jsem čekala na to,jak to dopadne.Skvělé!!!!!Díky.
Zuzana Pivcová
Je to moc milé a citlivé povídání, navíc s vtipnou, i když někým asi tušenou, pointou.A láska ke zvířatům celou sílu vyprávění ještě umocňuje.
Hana Rypáčková
Vtipné povídání.A co vaše labradorka, nežárlila ?
Jana Šenbergerová
Také se teď starám o jednoho kočičího fešáka, ale s tím svým lidským. Díky němu se musím aspoň trochu zastat mužů - s některými se dá vydržet. :-) Moc hezky jste to povídání vymyslela. Je z něho ta sounáležitost sousedská cítit v každém slově. Moc vám to s tím cizincem sluší.
Olga Štolbová
Tyhle italské krasavice máme v rodíně hned dvě, má je můj syn, jsou to vítací holky. Hezké povídání...díky

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...